2011-07-07

1 - Hej

Det är med skräckblandad förtjusning jag skriver mitt allra första blogginlägg på min allra första blogg. Grattis till mig!


Det är sommar och jag sitter med långsam uppkoppling i vårt lånade sommarparadis 70 mil hemifrån och njuter. Det är inte direkt sommarvärme men jag har inget att klaga över. Däremot brukar jag vara ganska duktig på att klaga när solen skiner lite för mycket…

Jag är en kvinna (30+) med en nästintill perfekt man, en dotter och en son. I magen ligger en bebis och växer till sig för att komma ut i december. Livet är med andra ord ganska underbart.

För nästan exakt ett år sen tog jag och min familj ett jättekliv och lämnade vår huvudstad för ett liv på landet. Nej, vi flyttade inte till Södertälje utan till en liten by med färre än nittio boende. Det nya livet tänkte jag berätta om i min blogg och, som alla andra, mina åsikter, vår vardag och annat som jag vill och behöver lufta.

En av de största skillnaderna med flytten, för min del, var att min storstadsanonymitet försvann och ersattes av en alla-vet-allt-om-alla-upplevelse. Det var mycket skrämmande och tog lång tid att vänja sig vid. Jag har länge varit mån om mitt privatliv och det faktum att jag själv kunnat välja vad människor vet och inte vet om mig och mitt liv och den möjligheten försvann.

Det låter kanske drastiskt men om man är väldigt privat som person i ett samhälle där det inte finns utrymme för det så krävs det en enorm anpassning och jag vill ändå påstå att jag klarat av det. Men det är också anledningen till att jag väljer att vara anonym i den här bloggen.

Sådärja, då var första inlägget gjort!
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!