2011-11-09

Floradix Kräuterblut Tabletter - testat

Jag har nu ätit Kräuterbluttabletter i ca en månads tid.

Då jag äter en medicin på morgonen som inte kan tas tillsamamns med järntabletter och Kräuterblut ska tas ca 30 min före en måltid gör att jag bör ta dem före lunch och middag. Det är inte helt lätt att komma ihåg och därför har jag vid ett flertal tillfällen tagit dem tillsammans med måltiden då jag resonerar som så att det måste vara bättre att ta dem då än inte alls.

Oftast har jag tagit dem tillsammans med svartvinbärssaft eftersom c-vitaminet hjälper kroppen att ta upp järnet.

De apoteksförda järntabletter jag tidigare testat har gett mig ett illamående och har påverkat magen negativt vilket gjort att jag slutat ta dem.

Efter det testade jag Blutsaft och magen klarade saften bra och jag kände mig piggare. Nackdelen med saften är att den inte fyller på depåerna utan ger ett järntillskott när jag druckit och så länge det är kvar i kroppen.

Den trötthet jag slåss mot försvann alltså inte mer än tillfälligt med Blutsaften. Därför ville jag prova tablettformen av saften.

Efter två veckor med Kräuterblut tabletter slutade jag sova dagtid, jag var trött men klarade att hålla mig vaken en hel dag även om jag stupade i säng tidigt på kvällen. Efter de två veckorna har dock tröttheten kommit tillbaks och energin är inte som jag hoppats.

Häromdagen var jag till mvc och kollade mitt Hb-värde för att se om Kräuterblut ökat de låga värden jag hade innan. Nu visade det sig att mina värden sjunkit ytterligare och det är ju inte bra.

Normalvärdet för en kvinna är 120–150 g/l och jag har gått från 116 för två månader sedan till 117 för en månad sen och 113 idag.

Jag vill inte ge upp på tabletterna riktigt än och tänkte på eget bevåg öka dosen i två veckor och även komplettera med Blutsaft, blodpudding och grönsaker och se hur mina värden ser ut om 14 dagar.

I den här delen av graviditeten har min kropp ökat blodmängden med 50% så det är ju inte konstigt om jag behöver mer järn.

Floradix Kräuterblut Tabletter är ett järn och vitamintillskott i tablettform. 
Floradix Kräuterblut Tabletter innehåller en organisk  form av järn, järnglukonat, som lätt tas upp av kroppen och effektivt fyller på järndepåerna. Produkten innehåller också B-vitaminer, C-vitamin (som underlättar upptaget av järn) samt extrakt av olika örter.

Dosering;  Tag 1 tablett 2 gånger dagligen tillsammans med vatten, ca 30 minuter före måltid. (Samtidigt intag med te, kaffe eller mjölkprodukter rekommenderas ej).
- vs -

2 kommentarer:

  1. Hoppas att du får upp järnvärdet och blir piggare! Jag ser fram emot att läsa om uppföljningen då jag själv också hade alldeles för lågt järnvärde under min graviditet..

    SvaraRadera
  2. Hoppas att dina värden ökar för dig!
    Gör allt i min makt för att få i mig en massa järn nu, men ja, det kan mycket väl ändras längre in i graviditeten. Igår blev det spenatsoppa till lunch och leverpastejs mackor med färsk spenat. GOTT är det i alla fall att äta nyttigt :)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!