2011-12-01

Risgrynsgröt & regnblask...

Nej, det är ingen väderblogg men jag snöar in (haha) på vädret ändå. Igår regnade det större delen av dagen och det har resulterat i slask och betydligt mindre snö. Det ska enligt väderspekulanterna frysa på och snöa till helgen så jag hoppas på det.

Häromdagen kokade jag risgrynsgröt för första gången i mitt liv. Lite sent kan tyckas men det är som med pepparkaksdegen, en tröskel som ska kommas över och nu är det gjort. Får jag inget annat gjort den här vintern så har jag åtminstone lyckats med det... Inga höga krav eller förävntningar här inte!

Originalgröten tillagas av mamma, den är helt klart godast och på andra plats kommer farmors. Min smakade inte som någon av deras, den smakade knappt något alls så jag får nog slänga i en eller två kanelstänger nästa gång men konsistensen var bra.

Strax ska det bakas lussebullar, för tredje gången på kort tid, så att vi har mysfika till första avsnittet av julkalendern på tv ikväll, en av våra egna familjetraditioner.

Eftersom det är den första december idag så startar supermånga julkalendrar hos bloggar, tidningar och diverse företag som tävlar ut saker och det tycker jag är så roligt och kommer engagera mig i det. Här kommer det också upp flera tävlingar med hur fina vinster som helst!
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!