2011-12-03

Saffransbullar med vit choklad!

Personligen är jag inte speciellt förtjust i vit choklad, jag gillar idén med chokladen men smaken är alldeles för söt. Resten av familjen älskar vit choklad så därför bakade vi lussebullar med just vit choklad i. De blir väldigt saftiga och är alltid populära när vi bjuder gäster på dem.

De är nästan som vanliga kanelbullar men degen är lite lösare och blankare. Recipe for you:

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
2.5 dl Kesella eller Turkisk yoghurt
1 g saffran
1.5 dl socker
0.5 tsk salt
ca 16 dl mjöl
---------------------------
200 g vit choklad
100 g smör
Ett ägg
Florsocker

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37°. Blanda med jästen. Tillsätt yoghurt, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.

Låt jäsa i ca 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor. Bred smöret över degen och strö grovriven choklad över. Rulla ihop och skär i skivor, lägg på plåtar med bakplåtspapper eller i bullformar. Jäs i 30 min.
Sätt ugnen på 225-250°.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 6-8 min. Låt svalna på galler, sikta över lite florsocker. Klart!
- vs -

1 kommentar:

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!