2012-03-28

Bezzerwizzer + Familj - testat!

Vi har spelat Bezzerwizzer + Familj och här är vår utvärdering.

Som med de flesta större sällskapsspel tar det en stund att läsa regler och lära sig hur det går till. Första gången valde vi att spela med enbart vuxna deltagare för att sedan kunna ge barnen tydliga instruktioner. Vi yrade ett tag men fick till slut in upplägget och spelet rullade på.

2400 nya och annorlunda frågor för barnfamiljen.Spela
på den medföljande xylofonen, kom ihåg berättelserna,
svara på frågorna och gissa de finurliga figurerna.
Speltid ca 60 min. Från 2 spelare från 8 år.
Det finns 16 olika kategorier som alla hanteras på olika vis. Det är bland annat frågor, minnesbilder och musikuppgifter.

Frågorna hade varierad svårighetsgrad men vi valde att, i de fall det var möjligt, ta bort svarsalternativen då det ofta blev lite för enkelt.

De barn vi spelat med är 9 och 10 år och det gick hur bra som helst. 

De ville gärna läsa upp frågorna och sopade banan när det gällde minnesuppgifterna.

Barnen var oerhört mycket skarpare och kom ihåg mycket mer än oss vuxna i bild- och textminnesmomenten. Däremot var de inte lika säkra på musikdelen.

Det var väldigt lärorikt och spännande att se hur olika våra hjärnor verkar fungera.

Slutsatsen är att det är ett roligt spel som fungerar utmärkt att spela många. Barnen tyckte att det var toppen att få spela med vuxna på vuxnas villkor och det verkar som att de kände sig stora. När de dessutom vann en omgång var glädjen enorm.

De vann på riktigt alltså, inget fusk eller snällregler här inte...

Bezzerwizzer ger många möjligheter till att variera spelet efter önskemål, till exempel kan man välja bort ZWAP, timglas och svarsaternativ. Spela i lag eller var för sig, använda timglaset även i frågemomenten och så vidare.

Spelet kräver dock att man läser reglerna flera gånger under tiden men jag antar att man efter tillräckligt många omgångar lär sig dem utantill.

Bezzerwizzer + Familj rekommenderas varmt och finns att köpa bland annat hos Gameshop.se, World of Boardgames och Spel-landet.se.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!