2012-03-22

Nyheter från Snowberry!

Nu kommer solskydd från hudvårdsserien Snowberry. Liksom deras övriga produkter är solskydden är helt naturliga. Produkterna heter Active Outdoor SPF30 och Everyday SPF15, båda skyddar mot UVA samt UVB.

Läs detta när det gäller vilken solskyddsfaktor vi bör använda: 

"Vissa konsumenter tror att de behöver en solskyddsfaktor mycket högre än 30. Enligt dermatologer kan en SPF15 ge mycket bättre skydd än en SPF50 om den tillämpas korrekt. Och tyvärr, visar forskningen att ju högre SPF betyg desto mindre av produkten använder vi.

Så SPF15 ger i själva verket ca 93 % skydd mot UVB och SPF30 ger förvånansvärt nog bara 4 % mer. Så hur produkten används är viktigare än dess betyg.

De flesta av oss vet att den enskilt största orsaken till hudskador och åldrande är de fria radikaler som genereras av solens UV-strålar. Att "täcka upp" med solskydd är nödvändigt för att undvika ett tidigt åldrande av huden."

"Snowberry har valt att inte ha SPF i samtliga krämer och anledningen är enkel.

Dermatologer rekommenderar att solskyddsfaktorn appliceras med 2mg/cm ² för att uppnå den verkliga SPF på huden. Det handlar om att du skall använda en fjärdedel till en tredjedel av en tesked med solskyddsfaktor i hela ansiktet.

De flesta fuktgivare, i synnerhet väldigt aktiva anti-aging krämer och serum som Snowberrys, skulle ge ett alldeles för lågt skydd för att ge huden skydd mot UV.

I Snowberrys solskyddsprodukter används zinkoxid och galangarotextrakt som det primära och aktiva solskyddet. Kombinationen zinkoxid och galangarot gör tillsammans med flera naturliga växtbaserade mjukgörare såsom kaffebönolja, sheasmör och hallonfröolja mer för din hud. Dessa ingredienser bidrar inte bara till produktens härliga känsla utan även till att aktivt minska torrhet, strävhet och fina linjer.

Båda krämerna mycket säkra solskyddsprodukter som även passar barn."

Missa inte att tävla om en Cellular Regeneration Night Cream här!
- vs -

5 kommentarer:

 1. ...undrar bara...är det inte zinkoxid man ska undvika på små barns hud...? Tycker mig ha hört detta men jag vet inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Återkommer med ett svar efter helgen!

   Radera
 2. Sv Absolut, jag skriver om det så fort jag fått hem grejjerna från Uffes =)

  SvaraRadera
 3. Tack för bra info :) kram och ha en finfin fredag/Diana

  SvaraRadera
 4. Hej! Nu är vinnaren av tävlingen sponsrad av Mykidoo dragen, kika in och se om det var du :)

  Om du inte vann så prova gärna lyckan i min andra tävlingar som du hittar här:

  http://moniasundgrenjansson.blogg.se/category/tavlingar.html

  SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!