2012-04-05

Abecita Linnea amningsbh - testat!

Jag har testat Linnea amningsbh med bygel från Abecita och här är min utvärdering.

Först och främst så får brösten en fin rund form i bh:n. Det är lätt att knäppa upp och öppna med en hand och kupans tyg tar minimal plats under amning och stör inte alls.

Formen och byglarna gör att mittdelen kommer in mellan brösten och stannar där, det är något jag sällan hittar bland bh:ar i E-kupa som jag använder. Det är en enorm fördel då brösten hålls isär på ett bekvämt sätt och man slipper bli svettig mellan brösten.

Tre hyskor håller ihop bh:n, den sitter stabilt och glider inte upp på ryggen.

Utsidan är blank så att inga kläder fastnar vilket är praktiskt då jag ju flyttar undan tröjor vid amning. Insidan är skönt bomullsmjuk. Axelbanden är breda och sitter långt ut mot axlarna, ingen tyngd hamnar på nackmuskulaturen och det uppskattar jag som lätt får spänningshuvudvärk av bh:ar som sitter för tätt intill nacken.

Då jag, och många andra ammande kvinnor, läcker mjölk under amningsperioden krävs det att jag använder amningskupor. Då bh:ns tyg är relativt tunt syns kupan igenom när jag har en tajt topp på mig och det är inte snyggt. Amningskupan syns även tydligt när jag har vita toppar på mig, tyget är något genomskinligt.

Jag är imponerad över att bh:n efter minst tio tvättar och elva veckors användning fortfarande inte har fått några som helst noppor, varken på in- eller utsidan. Efter några dagars användning tynger brösten ner kupornas elasticitet något men efter tvätt är tygets spänst tillbaka.

Min slutsats är att Linnea är en mycket bra amningsbh. Om den hade haft lite vaddering hade den varit perfekt!

Linnea finns i storlekarna 65-100, kupor B-H. Abecitas underkläder finns bland annat hos 4mom.se, Twilfit och Åhléns, fler återförsäljare hittar du här.

Stort tack till Kristina hos Abecita för möjligheten att recensera Linnea!
recension - vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!