2012-04-10

Nattamning med Anita - testat!

När jag ammar nattetid växlar jag mellan två mjuka bh:ar, båda från Anita Maternity.

Eftersom jag ligger på sidan när jag matar Liten vill jag inte ha några bågar eller alltför för tight bh för att minimera risken att mjölkkörtlarna kläms eller liknande. Det ska vara mjukt och bekvämt helt enkelt.

Den vita (5290) är sömlös och bh:ns fram- och baksida är likadan och går omlott. 
Modell 5290. Mjuk och sömlös graviditet- och amningsbh. Omlottfunktionen gör den idealisk att använda nattetid. 92% nylon, 8% elastan.
Det är enkelt att vika tyget åt sidan när jag ska amma och den klämmer inte åt. Däremot får inte amningskuporna helt plats utan sticker fram under tyget. Inte speciellt snyggt men å andra sidan är inte skönhet det jag strävar efter när Liten för tusende gången samma natt känner sig hungrig...

När amningskuporna gjort sitt för den här omgången planerrar jag att använda den under exempelvis sommarklänningar då den ger en snygg och djup urringning både fram och bak.
Modell 5100. Mjuk och sömlös graviditetsbh.
Andningsaktiv mikrofiber helt utan sömmar. Den vävda förstärkningen i kupan ger bra stöd
och en naturlig bystform. 90% nylon, 10% elastan
Den svarta bh:n är gjord helt i mikrofiber och sömlös. Inget som skaver eller klämmer, bara mjukt mot kroppen. Egentligen är det en gravidbh men jag fortsatte använda den även efter graviditeten. Det funkar bättre än man tror att dra tyget åt sidan men jag föredrar att ta ut armen istället och elasticiteten gör det enkelt.

Båda bh:arna är jättesköna men favoriten för nattamning är ändå den svarta (5100) eftersom den är snäppet mjukare.

Båda modellerna finns i storlek S-XL och både som svart och vit.

Finns bland annat att köpa i de flesta babykedjorna såsom Babyproffsen, Babyland, Barnens hus samt i välsorterade underklädes- och mammabutiker. 
- vs -

4 kommentarer:

 1. själv låter jag tuttarna vara fria under natten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle jag gärna göra men jag läcker så mycket mjölk att det inte går... :)

   Radera
 2. Hej!

  Vill bara tipsa om en ny tävling på min blogg

  http://florafie.blogspot.se/2012/04/mina-tavlingar.html

  i samarbete med Pappaprylar.se

  Ha en bra dag. mvh Sophie

  SvaraRadera
 3. Hej, just nu har jag 2 stycken tävlingar på min blogg, en där du kan vinna 1 presentkort att shoppa för hos NAHLA! direklänk: http://eemijji.blogg.se/2012/march/tavling-1-vinn-1-av-3-presentkort-ifran-na.html#comment & en där du kan vinna ett hemligt plagg ifrån MYKIDOO! direklänk: http://eemijji.blogg.se/2012/april/tavling-2-vinn-hemligt-plagg-vart-250-if.html#comment
  Skulle vara superkul om du ville delta i någon av tävlingarna!

  Vill du få en gratis länkning inför mina 400-500 läsare? Det enda du behöver göra är gilla en sida och en bild! Här är direktlänken: http://eemijji.blogg.se/2012/april/vill-du-ha-en-gratis-lankning-infor-mina-400-.html#comment

  Kram!

  SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!