2012-04-15

Nordic Cooker - test 1!

Nordic Cookers hemsida finns en mängd recept speciellt framtagna för just Nordic Cooker. Tyvärr är jag urusel på att följa recept så jag utgick från de råvaror vi hade hemma och läste recept för att räkna ut mängd och hur lång tid Cookern skulle behöva.

Det blev en Currykycklinggryta! Såhär såg det ut:
1. Skalad och skivad potatis. 2. Färsk kyckling i bitar. 3. Hackad gul lök. 4. Hackad röd paprika. 5. Matlagningsgrädde och kryddor. 6. Halvvägs.
Jag gillar att man kan förbereda samtliga råvaror och att allt ska i samma form. Det är verkligen enkelt. 

Enligt recepten jag läste så ska potatisen ligga i botten och det gjorde det lite svårare att blanda resterande råvaror. Det hade varit smidigare om jag blandat allt annat i en separat bunke innan jag lagt det i cookern men då fallerar lite av enkelheten tycker jag.
Tillagning pågår!
Under dagen spreds en doft av curry och jag gick lite då och då och tittade till maten, jättetrevligt med en egen kock i köket! Nu är väl meningen att man inte ska vara hemma under tiden men det funkar det med.
Maten är klar!

Det var inga som helst svårigheter att ställa timern som tydligt tickade ner så att man såg hur lång tid av tillagningen som återstod.

Resultatet blev dock inte helt lyckat, jag hade troligen för mycket potatis och tyvärr blev matlagningsgrädden blev grynig och gjorde att det inte såg speciellt gott ut. --->

Vad gäller smaken så tror jag att vi borde ha överdrivit kryddningen för det smakade inte så mycket.

Nästa gång ska jag utgå helt från ett recept och se hur det blir.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!