2012-04-14

Sophie the Giraffe - testat!

Litens allra första leksak heter Sophie La Giraffe och här är vår utvärdering av henne!

Knubbiga bebisfingrar får
ett bra grepp om benen.
Den klassiska franska bitleksaken är helt gjord av naturgummi från gummiträdet (Kautschuk). Hon är målad med livsmedelsbaserad färg och innehåller inga ftalater eller andra kemikalier.

Från den dag Liten klarat att hålla i saker själv har Sophie varit en given kompis. Giraffen väger väldigt lite och är smidig för en bebis att hålla i. Speciellt ben och hals är greppvänliga.

Det verkar som att hon är väldigt god att både suga på och att gnugga mot tandköttet. Det finns många olika strukturer att känna och smaka på så bebisar kan, genom att vända och vrida, roa sig länge med Sophie.

Utseendet är tydligt och lockar till mysiga bebisleenden. 

Sophie har ett pipljud som hörs när man kramar mitt på hennes kropp och det har en lagom ljudnivå. Till en början blev Liten förvånad när hon själv lyckades åstadkomma ljudet och numer gör det henne glad.
Liten tycker om sin Sophie.
Hon vill äta upp henne...

Enda nackdelen är att man måste vara försiktig när man gör ren den för att undvika att få in vatten i "ljudhålet". Det är svårt att få ut ev vatten och ljudet försämras. Det är dock meningen att man ska använda en trasa för rengöring men jag gillar att kunna spola av leksaker ordentligt.

Giraffen luktar milt av sitt gummi och enligt tillverkaren ska doften underlätta för barnet att identifiera henne bland sina leksaker. Ljudet ska även hjälpa bebisen att förstå orsak och verkan.

Sophie har bott hos oss i fyra månader och jag är säker på att hon kommer vara en omtyckt kompis en lång tid framöver.

Slutsatsen är att Sophie är en toppenleksak, den är smidig, rolig, lätt att greppa och att den är helt ekologisk är bland det bästa!

Den perfekta presenten till en bebis i din närhet, du hittar henne hos lollopard!
recension - vs -

1 kommentar:

  1. Känns lite dyra de där SophieSakerna men jag känner mig själv och misstänker att det blir antingen snutten eller leksaken till den som bor i min mage :-) Giraffer är coola. Bra att du recenserar saker så man får en aning.

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!