2012-04-11

Vem i rummet - testat!


 
Vem i rummet…? är ett galet underhållande, utmanande och medryckande sällskapsspel där vi avslöjar vilken bild vi har av varandra och vad vi egentligen tycker och tror om andra. Ett spel om hur vi uppfattas i våra vänners ögon!
Spelet innehåller mer än 300 galna, pinsamma och personliga frågor som alla inleds med frasen Vem i rummet..? Dra ett kort, läs frågan högt inför alla, låt alla fundera ett par sekunder, räkna till tre och låt sedan alla runt bordet peka på just den person dom tycker passar bäst som svar på frågan.

Var beredd på massor av överraskningar, pinsamheter och roliga diskussioner! Vem i rummet..? är det perfekta spelet för varje förfest eller middag.
Vi har spelat Vem i rummet från Kylskåpspoesi och här är vår utvärdering.
Precis som i spelbeskrivningen så får vi chansen att ta reda på vad vi tror om andra, vad de tror om oss och vad som egentligen stämmer.

Frågor som vem i rummet som skulle klä av sig naken för minst summa pengar och vem som i störst utsträckning talar först och tänker sen väcker intressanta diskussioner och många skratt. Det blir en del förvånade utrop, roliga förklaringar och i våra hetsiga försök att överrösta varann blir det även ganska högljutt.
Ibland krävdes det en hel del betänketid, ibland var svaren givna och ibland pekades det förvirrat upp i taket. Det beror naturligtvis på hur väl deltagarna känner varann och efter att ha spelat några gånger blir det lättare.

En del frågor var mer åsiktsgrundade och dem valde vi bort då det helt enkelt inte kändes roligt. Exempevis frågan om vem i rummet som har det fulaste skrattet var inget vi ville veta svaret på.

Vi har även spelat tillsammans med barn i åldrarna 9-11 år, och sållade då bort de mest vuxna frågorna. Jag tror att de var väldigt glada att få spela på vuxna villkor och kände sig stora. Men i sin iver att "vinna" avslöjades både det ena och det andra och det var väldigt intressant för oss föräldrar. Frågan är bara hur man tar tag i det efteråt då vi fått veta detta under så roliga former...

Det absolut roligaste med "Vem i rummet" är att spelupplevelsen är helt beroende på vilka man spelar tillsammans med och att varje speltillfälle därför kan bli hur annorlunda som helst.

Slutligen kan man undra vilket intryck jag gjort på folk när alla pekar på mig som svar på frågorna om vem i rummet som skulle stanna i sängen hela helgen om han eller hon fick bestämma och vem som hade sämst medelbetyg i högstadiet? Är jag som en öppen bok eller?!

Intressant, helt klart!

- vs -

1 kommentar:

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!