2012-05-30

Inte ens nära - testat!

Vi har spelat Inte ens nära från Kylskåpspoesi och här är vår utvärdering.

I ”Inte ens nära!” tar vi den gamla klassikern ”gissa antalet ärtor i en glasburk” till en ny nivå som vi kryddat med helt galna, vrickade och knäppa frågor!

Ett utmanande och underhållande spel med över 300 hysteriskt knasiga och bisarra frågor om sånt man inte kan veta utan bara kan gissa sig fram till!

Här handlar det inte om att kunna svaret på frågorna utan istället om att klura fram en gissning och vara den som lyckas hamna närmast det korrekta svaret. Var beredd på att få höra massvis av knäppa chansningar av både dig själv och dina vänner!

Det perfekta spelet för alla som älskar meningslöst och onödigt vetande blandat med massor av humor och knasiga fakta!

Inte ens nära passar att spela vid alla tänkbara tillfällen, deltagarna behöver inte känna varandra alls, ämnena är rejält varierande och frågorna är både intressanta och helt ointressanta. Som det ska vara.

Det finns helt enkelt något för alla och vi lär oss sådant vi inte ens visste att vi ville veta.

Precis som i Vem i rummet så har vi spelat Inte ens nära tillsammans med barn och vi skulle då sålla bort de mest vuxna frågorna.

Det blev inte riktigt av eftersom barnen ville läsa. Därför blev det många roliga och delvis generade stunder då barnen inte riktigt förstod vad de frågade om och de fick lära sig många nya ord. 

Exempelvis frågan "Hur många spermier produceras i testiklarna varje sekund?" fick förklaras en del och det är alltid lika intressant att se hur de suger upp informationen som svampar.

En av barnens favoritfrågor var, uppenbarligen, "Hur många gånger fiser man i genomsnitt på en dag?". Den här frågan kan du fundera på inför sommaren "Hur många myggor måste bita dig samtidigt för att tömma dig på allt ditt blod?".

Samtliga spel från Kylskåpspoesi kommer i en liten och behändig låda som är lätt att ta med och våra spel hänger definitivt med under semestern.

Inte ens nära är det av våra spel min nioåring plockar fram lite då och då bara för att fråga en fråga och det gillar jag. Kanske en version bara för barn är nästa spelidé?

Spel från Kylskåpspoesi hittar ni bland annat hos Bluebox, House of Hedda och Partykungen.

recension review - vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!