2012-05-02

Nordic Cooker - test 2

Efter första testet bestämde jag att jag skulle använda ett recept från Nordic Cookers hemsida men det visade sig att jag inte klarade av det. Undrar varför jag känner ett sådant motstånd till recept?

Hur som helst så blev det denna gång en köttgryta.
1. Skivade morötter, vitlök och rödlök.
2. Grytbitar av nöt.
3. En blandning av soja, salt, peppar, tomatpuré och vatten. Mjöl ströddes på.
4. Köttgrytan har stått på hög värme i sju timmar. Klart!
Det spreds en härlig doft under lagningen och det var välkomnande för en hungrig familj. En av idéerna med Nordic Cooker är att man ska kunna använda billigare kött och få det lika mört som "finare" bitar eftersom det tillagas så långsamt. Grytbitarna blev helt okej men hade gärna fått stå ett tag till. När jag gör köttgryta i vanliga fall brukar det få stå och puttra ända tills köttet blivit tillräckligt mört.

Resultatet är godkänt även om det fortfarande är svårt att krydda rätt.

Skillnaderna är många när det handlar om en traditionell köttgryta som tillagas i en gjutjärnsgryta på spisen eller i Nordic Cookern.

Gjutjärn

+ Smaken.
+ Det är enkelt att smaksätta efterhand och låta grytan fortsätta så länge man önskar.

- Grytan måste passas.
- Fett bör tillsättas.

Nordic Cooker

+ Grytan sköter sig själv och riskerar aldrig att brännas vid.
+ Näringsämnen bevaras i råvarorna.

- Det är svårt att smaksätta (övning ger färdighet?).
- Cookern är svårplacerad då den kräver eluttag och en plats utan skåp ovanför.

Min plan är att testa att göra en stek eller tjälknul och se hur det blir. Jag tror nämligen att sådana rätter gör sig bra i Nordic Cookern. Återkommer!
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!