2012-06-03

Stokke Bounce babysitter - testat!

Vi har testat Stokke Bounce babysitter och här är vår utvärdering.

Stokke Bounce babysitter är anpassad för både lek och vila då barnet enkelt kan förflyttas från babysitter till dagbädd utan att behöva lyftas upp eller väckas samt att babysittern kan fällas plant.

Detta gör den lämplig att använda till nyfödda barn då den avlastar spädbarnets rygg och ger en mjuk övergång från vaket tillstånd till sömn.

Mjuka bärhandtag som ger ett bra grepp när du flyttar stolen runt där hemma.

Lekbåge för favoritleken - utvecklar motorik och visuell utveckling.

Utrustad med en användarvänlig fempunkts-säkerhetssele. Passar upp till ca 12 månader.
______________________________________________

Det som gjorde att vi valde just Stokke Bounce var att den kunde användas från nyfödd och kombinationen stol/bärbar säng. I och med att vi har två barn till kändes det viktigt att Liten fick en egen inbäddad plats för att minimera risken att en oaktsam och disträ femåring snubblar på henne. 

Fördelar:

+ Om bebisen somnat i sittern är det väldigt smidigt att kunna fälla ihop stolen och lyfta över den till exempelvis soffan. Det blir en ombonad bädd som känns trygg. recension review
+ Handtagen är mjuka och den är lätt att bära.

+ Lekbågen har en ögla där man kan hänga valfria leksaker, bra att kunna variera dem. Det hade varit ännu bättre om öglan gått att öppna då det ger ännu större möjlighet till variation.

+ Sittern har ett mjukt gung, en fin design och i ihopfällt läge tar den liten plats.
Nackdelar:

- I sittläge gör det plana underlaget att huvudet faller åt sidan redan från början. Innan nackmuskulaturen utvecklats ger sittern med sitt enbart 30-gradiga lut inget som helst stöd. Babysittern har en mjuk madrass med mild stuns som underlag och därför finns det ingenstans för bebisens stora bakhuvud att ta vägen och då tippar huvudet i sidled.

- Handtagen trycks ihop på insidan med kardborreband och sitter inte kvar som man skulle önska. När man ska lyfta upp sittern låter det väldigt mycket när man lossar kardborren och det väcker tyvärr den sovande bebisen.
Damm som fastnat i tyget.

- Tyget drar väldigt lätt åt sig damm och eftersom det är vitt syns dammet extra väl. Det går inte att bara borsta bort utan måste antingen maskintvättas eller tas bort med en klädvårdsrulle.

 - Lekbågen placeras i öppningar i tyget på vardera sida av bouncern och är för mjuk och böjlig för att kännas stabil.

- Det höga priset.

- Den är ganska kort, Liten har i sittläge redan som nyfödd (och hon var väldigt liten) fötterna på den vadderade nederkanten.

Till Bounce kan man köpa en dagbädd vari man kan placera sittern så att det blir en vagga. Det blir en rejäl kostnad eftersom priset på enbart sittern redan är högt (1769 kr) och tillsammans med dagbädden dubbleras det nästintill.

Stokke® Bounce 'n' Sleep.
Något vi missade var att Bouncern kunde användas som ett babygym. Det såg jag först på en bild i en blogg och den informationen hade gärna fått finnas på Stokkes hemsida eller liknande. Med lekbågen och sittern i liggläge verkar det vara ett smart och bärbart gym.

Vi använde babysittern under väldigt kort tid. Det var inte så att Liten vantrivdes i den men eftersom hennes huvud hela tiden föll åt sidan krävdes det att vi fick stötta upp med kuddar och det kändes otryggt. Det var helt enkelt lättare att lägga henne i vagnen.

Redan efter fyra månaders sporadisk användning har vi ställt undan den då vi numer har andra saker (barnstol, babygym, vagn) som fyller sitterns önskade funktion.

Slutsatsen är att funktionen Stokke Bounce fyllt under vår korta användningstid och med sin opraktiska textil inte uppfyller de önskemål jag har för en babysitter i den höga prisklassen.

Stokke Bouncer finns bland annat hos Barnaffär G-knapp och BabyExperten.

- vs -

2 kommentarer:

  1. Kanonbra recension, nu blir det lättare att ta ställning till ett ev. inköp av denna.
    /Anna

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!