2012-07-28

Akamuti Kokosolja - testat!

Jag har testat Ekologisk kokosolja från Akamuti (Organic Virgin Coconut Oil) och här är min utvärdering.
Jag är väldigt förtjust i kokos, den doft man normalt hittar i parfymer och diverse kokoskrämer. Det här är något annat, ännu bättre. Kokosoljan doftar verkligen kokos, mer som kokosflingor än den andra, om än ljuvliga, artificiella kokosdoften.

Jag har främst använt den som kroppsolja. För att vara en olja så absorberas den väldigt snabbt av huden, kanske är min hud extra törstig eller så är den bara snabbare än andra oljor. Doften är som sagt fantastisk, den sitter kvar en hel dag och är så mild att den bara känns när man kommer nära. Något jag som doftkänslig uppskattar. Huden känns både len och fräsch efteråt.

Då den till 100% består av ekologisk och naturlig kallpressad jungfrukokosolja har jag även använt den till Liten. Den känns rätt för hennes känsliga bebishud och det är supermysigt att massera in lilla knubbisen med oljan. Det tycker både hon och jag om.

Oljan har fast form i burken, lite som smör och smälter när man tar den i händerna. När man gräver upp den så fastnar det lätt under naglarna och det kan ta en stund att få den krämig konsistens jag vill ha för att smörja in mig. Innan jag vant mig vid uppvärmningen/smältandet så tappade jag små klumpar på golvet vilket inte är helt bra men det är en vanesak.

Om man ställer burken under en lampa eller i solljus så smälter oljan snabbt till flytande och blir på så sätt lättare att fördela.

Akamuti kokosolja är mycket drygare än jag förväntat mig, jag har efter snart en månads användning ungefär en tredjedel kvar.

Tidigare hade jag aldrig ens kunnat tänka tanken att ha olja, vilken som helst, i håret men efter att det kommit en hel drös med arganoljeprodukter till just hår så testade jag även kokosoljan till mitt.

Jag har använt den som glans i hela håret och till mina slitna toppar. Glans ger det naturligtvis, det är ju en olja, och det har faktiskt inte sett flottigt ut vilket jag helt klart förväntat mig. Det har även känts bra att smörja in topparna med olja efter tvätt men jag vet inte om det har gjort någon skillnad när det gäller vård.

Det kvarstår för mig att testa den som inpackning men det väntar jag med tills jag befinner mig i en dusch med varmt vatten.

Slutsatsen är att Akamuti Kokosolja är en härlig alloverolja som jag rekommenderar varmt.

Du hittar den, och mycket mer, hos Nature's Beauty.
 recension review - vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!