2012-07-29

Bakat LCHFmums!

Förra veckan bakade jag en Kladdkaka och igår gjorde Kokosmuffins. Båda recepten har jag lånat av Åse som driver bloggen 56kilo.

Tusen tack Caroline för ett riktigt användbart bloggtips!

Muffinsen gjorde jag med det vi för tillfället hade tillgängligt. Det blev muffins med blåbär och mandelmjöl ersatte Bakepro.
De fick en fin konsistens även om jag har svårt för kokosmjöl. Det både är och smakar så torrt att det tar över.

Trots det så är detta ett utmärkt recept att variera med exempelvis vanilj, citron, choklad, olika mjölsorter och bär. Det blev sju stycken och jag räknade ut att de innehåller ca 2.5 gram kolhydrater/muffins. 

Den andra godsaken kallas hos Åse för Kladdkaka men jag tycker att Chokladkaka passar bättre. Den blev riktigt god, fick en mousseaktig konsistens och en väldigt chokladig smak, lite som tryffel. Ett riktigt bra recept som jag absolut kommer återanvända och variera med olika smaker och chokladstyrka.

Hela chokladkakan blev ca 105 gram kolhydrater, den är ganska mäktig så en liten bit räcker och då blir det ca 6.5 gram/bit.

Glömde bort att ta en bild men lovar göra det nästa gång.

Tycker det är jättekul att jag lyckats med mina två allra första lchfbak, det bådar gott för den fikabrödsälskare jag är!
____________________________________________
Här är recepten:

Kokosmuffins (Sju medelstora)
3 ägg
1 dl Stevia Strö
½ dl Bakepro (jag använde mandelmjöl)
1 dl Kokosmjöl
1 dl kokosflingor
100 g Smör
½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Bär


Vispa äggen med stevia tills det är pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och blanda i mjölken. Fördela smöret/mjölken i äggsmeten och sist mjölblandningen. Fördela smeten i 12 muffinsformar, tryck ner bär i varje. Grädda 200 grader i ca 12-16 min.


Chokladkaka (ca 16 små bitar)
200 g Mörk choklad (minst 70%-ig, jag använde en kaka med 86% och en med 91% kakao)
200 g Smör
1 dl Stevia Strö

1 tsk vaniljpulver 
4 ägg

Smält smör och choklad på låg värme. Vispa ägg, strö och vanilj luftigt. Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund. Häll i springform och grädda i 200 grader i 6 -10 minuter. Låt stå kallt minst en timme. Servera gärna med grädde och bär!

- vs -

2 kommentarer:

  1. Varsågod! ;-)

    Bra upplägg - jag tipsar, du testar :-)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!