2012-07-02

Fråga om LCHF

Om en del av lchf innebär att man, genom att undvika kolhydrater, ska hålla en balanserad blodsockernivå undrar jag hur det är med sötningsmedel. Dieten ska ju vara bra för diabetiker och såvitt jag förstår är det från början dem light-produkter främst skapades för.

Ska man undvika sötningsmedel enligt lchf enbart för att det gör att man bibehåller sötsuget på en mental nivå eller gör det skillnad fysiskt sett?

Om någon av er vet får ni gärna skriva det som en kommentar.

(Jag är så glad för alla kommentarer!)
- vs -

1 kommentar:

  1. Jag använder inte sötningsmedel mycket pga att jag inte gillar smaken. Tror att Stevia är det bästa om du vill ha något sött. Sötrix och sukrin kanske är samma sak, men ska vara okej för LCHF:are. Påverkar inte eftersom det är fritt från kolhydrater. När det gäller light-produkter så tror jag att det "farligaste" är alla mejeriprodukter där fettet reducerats.
    Undvik aspartam och annan skit.
    Min egna tanke kring det hela är att ex.vis Stevia används till bakning/desserter och då behövs ju något mjölaktigt och det är där jag kan trilla dit. Även om tex mandelmjöl är okej så kan det trigga om det vill sig illa.

    Vet inte om mitt "surr" gav dig något svar, men det är vad som dök upp i skallen.
    Nu väntar dammsugaren ;-)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!