2012-07-26

Shea by CCS - testat

CCS har många intressanta hudvårdsserier och en av dem är Shea by CCS. Den var ny för mig och jag har testat Duschgel, Body Lotion och Handkräm.
Med Shea by CCS erbjuder vi en hudvårdsserie med hög kvalité till ett pris alla kan ha råd med. Konceptet bygger på sheaolja, en naturlig olja utvunnen av frukter från afrikanska savannens mäktiga Sheaträd. Oljan är välkänd för sina goda fuktighetsbevarande och mjukgörande egenskaper. Sheafrukterna skördas av kvinnor som därigenom ges möjlighet till en förbättrad livsstandard. Av kvinnors kunskap och erfarenhet till modern svensk hudvård. Shea by CCS är till för normal till riktigt torr hud och är skonsam mot huden. Samtliga produkter i serien är dermalogiskt testade.

Samtliga produkter har en fräsch, milt blommig doft som jag gillar. Den är lätt och tar inte över så det går utmärkt att använda parfym efteråt.

Förpackningarna har ett diskret mönster på en gammelrosa botten och ser fina ut i badrumshyllan.

Shea by CCS duschgel är en fuktgivande och mild duschgel som rengör huden skonsamt med ett mjukt och milt lödder. Den är lätt parfymerad och har en fräsch doft som gör huden lätt väldoftande. Den passar bra för normal till torr hud och innehåller välbeprövade ingredienser som är skonsamma och miljöanpassade.

Duschgelen skummar alldeles lagom, doftar gott och är lätt att skölja av. Den är som en duschgel ska vara, varken mer eller mindre.
Shea by CCS body lotion är en lätt parfymerad, vårdande varje-dag-lotion med en fräsch doft som gör huden mjuk, smidig och väldoftande. Berikad med fuktighetsbevarande karbamid och den mjukgörande vegetabiliska sheaoljan hjälper den till att balansera hudens fuktnivå.

Hudlotionen kommer i en stor (250 ml) tub med snäpplock. Lotionen är lätt att smörja in, sjunker relativt snabbt in i huden och jag känner mig återfuktad efteråt. Den är inte den perfekta lotionen men väl värd sitt låga pris.

Både lotionen och duschgelen hade för min del gärna fått komma i flaskor med, dels för att jag rent allmänt föredrar det, men också för att de är så pass stora att de skulle vara mycket mer lätthanterade då.

Shea by CCS handkräm är en vårdande varje-dag-handkräm som har en återfuktande och mjukgörande verkan. Produkten är lätt parfymerad med en fräsch doft och gör huden mjuk, smidig och lämnar den väldoftande. Berikad med fuktighetsbevarande ämnen som glycerin, sheasmör och andra mjukgörande vegetabiliska oljor hjälper den till att balansera hudens fuktnivå.

Handkrämen kommer i en liten tub (40ml) som passar perfekt i sköt/handväskan. den sjunker snabbt in i huden och händerna känns lena efteråt.

Slutsatsen är att Shea by CCS är en prisvärd, väldoftande och bra serie.

CCS produkter hittar du i de flesta Apoteken, Lyko och Familjeapoteket.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!