2012-08-02

Bezzerwizzwer Mini - testat!

Vi har spelat Bezzerwizzer Mini och här är vår utvärdering.
Med 600 nyskrivna frågor fördelade på 150 kategorier och ett snabbt spelkoncept är resespelet BEZZERWIZZER Mini det senaste tillskottet i den populära serien frågespel.

Satsa på hur mycket du vet om frågor i kategorier som ’Krig och kärlek’, ’L-djur’ och ’Stora svenska företag’, och bli sällskapets största Bezzerwizzer!

Det kompakta formatet gör spelet perfekt för att ha med på resan.
Ni bestämmer själva om ni vill spela i 5 minuter eller i flera timmar.
Från 2 spelare. Från 15 år.
De fyra andra spelen från BEZZERWIZZER ligger i stora kartonger med spelplaner, flera frågelådor och diverse tillbehör. Inte det mest praktiska att ta med sig på semestern och därför är den nya utgåvan Mini alldeles utmärkt som komplettering till de större spelen. En toppenidé!

Det absolut roligaste med det här spelet är att alla har en chans att glänsa. Kategorierna har en enorm bredd och jag tror att allas intressen täcks av åtminstone ett kort.

Instruktionerna är något kortfattade och vi fick läsa flera gånger innan vi förstod hur satsandet skulle gå till men så brukar det å andra sidan vara med de flesta sällskapsspelen. När vi väl förstått upplägget så var det inga problem.

Det finns många olika sätt att spela Mini på, de flesta gångerna har vi valt att ta fyra frågekort som en omgång och räknat totalpoängen efter det. Svarslapparna har plats för svaren till fyra frågekort så det föll sig naturligt att göra så.

När svarslapparna tagit slut går det lika bra att använda vilket papper som helst att skriva sina svar och poäng på. Man kan lika gärna spela Mini utan papperslappar och svara hur man vill. Spelet är lätthanterligt och de många möjligheterna till spelupplägg är bra.

Själva frågorna har varierad svårighetsgrad, inte enbart på grund av kategorierna utan även själva frågorna kan begära ett längre svar eller ett enklare ja eller nej.

I den ursprungliga spelvarianten vinner den som fått ihop flest poäng. Därför gäller det att man satsar sina poäng (1-4) på sina svar. Är du den ende som svarar rätt på en fråga dubblerar du din satsade poäng. Det är alltså smart att tänka till och vara lyhörd för dina medspelares kunskaper.

Slutsatsen är att BEZZERWIZZER Mini är ett roligt, lärorikt och framför allt fyllt till bredden med fakta av alla slag som helt klart roar vid många tillfällen!

Bezzerwizzers spel hittar du bland annat hos Åhléns, World of Boardgames och Spelexperten.
 recension review - vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!