2012-08-24

Marilou BIO - testat!

Under sommaren har vi testat produkter från Marilou BIO.

Då jag föredrar att använda ekologiska produkter, i synnerhet till barnen, så har de fått använda Shampooing Doux/Mild Shampoo.

Shampoot har fungerat väl till barnen. Håret har blivit rent och har varit lätt att borsta efteråt. Inget balsam har krävts för dotterns långa hår och det är ett gott betyg. 

Även om lika mycket kemikalier kommer ut i naturen vid en vanlig innedusch så har det känts extra viktigt att använda miljösnälla produkter vid hårtvättarna utomhus. Det är väl så att det känns värre när det syns så tydligt vad som hamnar i marken, antar att jag är lite av en ögontjänare inför mig själv.

Duschcremen från samma märke Gel Douche aux Agrumes/Citrus Shower Gel har som namnet avslöjar en doft av citrus. Som de flesta ekologiska tvålprodukter så löddrar inte duschgelen speciellt mycket och det kan upplevas lite ovant till en början. Även denna har barnen fått använda och den gör vad en duschgel ska helt enkelt.

Marilou BIOs Dagkräm och Nattkrämen har inte passat min hy, de har varit lite för feta och därför har jag låtit min man använda dem. Hans bedömning var inte mycket att hänga i granen eftersom svaret jag fick på frågan vad han tyckte om dem var en axelryckning, jo de funkar väl.
Marilou BIO är ett franskt hudvårdsmärke som har förenklat livet för dig som vill använda ekologisk hudvård. Enkla och söta förpackningar, inga tillsatta ingredienser som parabener, mineraloljor eller syntetiska doft- eller färgämnen. Varje produkt har tagits fram av utvalda vegetabiliska och eteriska oljor beroende på vilken egenskap och effekt man vill uppnå. I Marilou BIO serien hittar du produkter för ansikte och kropp som är energigivande, fuktighetsbevarande och mjukgörande. Att de dessutom är snälla mot naturen ger extra plus i kanten.

Du hittar hela sortimentet från Marilou BIO hos Kicks.
recension review - vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!