2012-09-13

Grönsaksstekta Miracle Noodles!

För tillfället utvärderar jag mirakelnudlar och här er en variant med den sort som kallas Rice. De här shiratakinudlarna ser ut som en blandning av riskorn och couscous men ska för all del inte jämföras med varken det ena eller andra.

Jag har förstått att det är viktigt att inte se Miracle Noodles som ett substitut för pasta, ris eller liknande utan som ett helt eget tillbehör. Ett tillbehör med kostfiber och helt fria från kolhydrater.

Mirakelnudlarna levereras i vatten och ska sköljas väl före tillagning. De är redo att ätas direkt ur förpackningen men då de saknar smak och har en ganska annorlunda konsistens rekommenderar jag att du tillagar dem på valfritt sätt. Nudlarna är bra på att absorbera smak från andra råvaror och de kan både stekas, kokas och rostas.
Miracle Noodles Rice med grönsaker och knaperstekt bacon. En bra lchf-lunch!
En påse Miracle Noodles Rice räcker väl till två-tre personer.

1 Röd Lök
2 Färska Tomater
2 dl Haricot Vertes
Grönsaksfond (självklart utan E-ämnen)
Kokosolja att steka i
Salt, peppar


Skiva lök, kärna ur tomaterna och skär i bitar. Stek dem mjuka i kokosolja och tillsätt bönor mot slutet. Krydda med grönsaksfond, salt och peppar.

Skölj av nudlarna med kallt vatten och låt rinna av. Häll ca 2 dl hett vatten tillsammans med nudlarna i grönsaksröran och låt koka tills det mesta av vattnet absorberats. Servera till valfritt protein.

Det blev ett gott tillbehör som passar till mycket och vi mirakelnudlarna mättade bra. Då de är helt fria från kolhydrater är de perfekta som lchf-mat men som sagt, blanda inte ihop dem med pasta!
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!