2012-09-01

i+m Naturkosmetik Body Relax Orange Vanille - testat!

Tidigare i vår recenserade jag Berlin Body Lotion från i+m Naturkosmetik, recensionen hittar du här, och den blev helt klart en favorit. När jag sedan fick chansen att testa ytterligare en produkt valde jag en Body Lotion ur en annan serie för att enkelt jämföra och se om den är lika bra.

Jag valde Wellness Body Relax Orange Vanille Body Lotion
och här är min utvärdering.


Body Relax Body Lotion Orange Vanilla avkopplande kroppslotion passar även för känslig hud. Ekologisk jojoba- och mandelolja återfettar och ger huden en varaktig mjukhet. Arnikaolja stimulerar och återställer hudens naturliga balans. Ginkoträdsextrakt och högt E-vitamininnehåll stöder hudens återuppbyggnad och gör denna Body Lotion Vanilla Orange lämplig att använda på lätt solskadad hud.

Body Relax serien erbjuder lyxiga kroppsvårdsprodukter med utvalda aromer- mjuk vanilj i kombination med fruktig apelsin. Doften av äkta vanilj ger en touch om de exotiska länderna i fjärran. Hos de gamla aztekerna var vaniljfrukter heliga på grund av sin lugnande och behagliga doft. De kallade vaniljväxten- som egentligen är en klätterorkideé - för "den djupsinniga blomman".

I Body Relax serien har i+m enat den finaste vaniljen från kontrollerad ekologisk odling med den fruktiga doften av apelsin. En utvald blandning av dyrbara oljor och växtextrakt påverkar sinnerna och tillför huden rikligt med näring.
Som jag tidigare nämnt så är alla produkter från i+m Naturkosmetik tillverkade av enbart ekologiska råvaror, samtliga ingredienser är helt obehandlade och fria från syntetiska färg- och doftämnen.

En av de saker jag verkligen gillade med Berlin var dess mycket speciella doft, en stadsinspirerad sådan som gav förnimmelser om somriga dagar i Europa. Annars är vanilj och kokos mina favoritdofter och här finns en varm ton av vanilj där en frisk citrusarom slår igenom. Orange Vanille har en mer klassisk krämdoft som är tydligare än Berlins.

Den ekologiska och rena aspekten innebär att jag utan tvekan använder i+m Naturkosmetiks produkter till mina barn och de föredrar de fräscha apelsin/vaniljdoften framför den Berlins något ruffare.
Krämen i sig själv har precis lika skön konsistens som Berlin och med samma perfekta pumpdosering och löstagbara spärr (se bilden ovan). Något jag, som den pumpnörd jag bevisligen är, uppskattar stort.

Body Lotionen absorberas väl, den är skön att massera in och räcker länge. Huden känns återfuktad direkt och den milda doften känns hela dagen.

Slutsatsen är att Wellnes Orange Vanille Body Lotion är precis lika ljuvlig som Berlin Body Lotion och jag rekommenderar dem båda till dig själv, dina barn och alla andra du tycker om.

Samtliga produkter från i+m Naturkosmetik hittar ni bland annat här.
recension review - vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!