2012-09-20

Några filmer!

Här följer kortfattade omdömen om några av de filmer jag sett den senaste tiden.
TM & © 2012 Marvel & Subs. www.marvel.com

Marvel's The Avengers
Actionfylld superhjältefilm med humor. Många bra skådespelare, bland andra Jeremy Renner, Mark Ruffalo och Scarlett Johansson, i en film som hela familjen tycker om. Många skratt, välgjorda actionscener och en story där alla superhjältar får plats. Rekommenderas!

Safehouse
Filmer där Denzel Washington har huvudrollen brukar betyda att det är en toppfilm. Den här gången är tyvärr skådespeleriet lite halvdant och det är synd för storyn är bra. Ryan Reynolds är rödögd genom hela filmen och regissören verkar tro tårdrypande ögon tillsammans med ett ansträngt minspel innebär att man är en trovärdig dramaskådespelare.

Friends with Kids
Delar av det nya humorgänget, bakom bland annat Bridesmaids, har bytt platser i rollistan. En rolig igenkänningskomedi, för småbarnsföräldrar inte minst, som ändå bottnar i ett tänkvärt allvar.

The Hunger Games
Oväntat bra film om framtida hemskheter i delvis sagoform. Bra skådespeleri av de flesta inblandade och en lagom spännande historia som lämnar avtryck. De tre äldsta i familjen såg den tillsammans och alla tyckte om den. Jag ser fram emot att se de kommande delarna.

Contraband
Mark Wahlberg spelar huvudrollen i den här thrillern. Normalt har jag svårt för att låta honom vara någon annan än Marky Mark men här fungerar det faktiskt. En av manusförfattarna är en favorit, Arnaldur Indridasson, och när jag såg hans namn fick filmen automatiskt tyngd. Storyn är bra, filmen spännande och skådespeleriet är helt okej.
21 Jump Street
Actionkomedi i dess rätta bemärkelse. Som uppvuxen med tv-serien filmen grundar sig på blir jag inte besviken. Skön humorfylld film med en ganska simpel men fungerande story där originalskådespelare dyker upp i cameoroller. Kul!

The Grey
Actionthriller, med Liam Neeson, som är oerhört förutsägbar. En sådan där film som fördummar oss som publik där jag inte ens orkar se hela. Den hade kunnat vara bättre för själva idén med vargar som människans fiende i vinterlandskapet låter ju spännande.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!