2012-10-10

Chicken Korma a'la Tre Indier!

Här är det recept som vi kommit närmast favoritrestaurangen Tre Indiers variant av Chicken Korma. Det är jättemånga ingredienser och jag brukar vanligtvis inte orka laga sådana rätter men det är helt klart värt besväret.

Chicken Korma (4-6 personer)

1 kg Kycklingfiléer
3 Gula lökar
3 Vitlöksklyftor
2 dl Mandelmjöl
1 dl Färsk Ingefära
3 msk Kycklingfond
1 dl Kokosolja
1 tsk Kanel
2 msk Koriander
2 tsk Gurkmeja
2 tsk Spiskummin
3 tsk Kardemumma
0,5 tsk Cayennepeppar
1,5 dl Russin (gärna sultan)
2 dl Turkisk Yoghurt
3 dl Grädde
3 dl Kokosmjölk/grädde
3 msk Citronsaft
4 msk Socker (motsvarande mängd stevia går bra)
Salt


Stek alla torra kryddor tillsammans med oljan i en stor gryta. Mixa lök, vitlök och riv ingefäran. Tillsätt detta tillsammans med kycklingfond, citronsaft, socker och mandelmjöl.

Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dem.

Tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk tillsammans med kycklingen. Låt koka i minst en timme så att kycklingen hinner ta ordentligt med smak av kryddningen. Smaka av med salt, socker och kokosgrädde.

Serveras med Basmatiris, riven Isbergssallad med tomat och Raita(dressing av yoghurt, spiskummin, mynta) och gärna nybakat Naanbröd.

Ett tips är att mixa russinen tillsammans med löken om även ni har barn som inte tycker om hela russin. Jag brukar mixa en hel del grönsaker och blanda ner i maten, då vet jag att barnen får i sig dem utan att de själva gör det.

Hann tyvärr inte ta en bild av maten.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!