2012-10-17

Låst & snurrig...

Det pågår något underligt i mitt huvud nuförtiden. Det är som att inget fastnar och jag studsar fram och tillbaks i tankarna. Försäker få ett inlägg skrivet, ett par recensioner jag är färdig med men får inte ur mig texten.

Tror att det kan vara sömnlösheten som tar ut sin rätt. Eller sömnlöshet ska jag inte kalla det, jag sover ju. Det är mer att det inte finns några långa sammanhängande sömnperioder.

Liten ammar nattetid. Fortfarande. Varje natt de senaste tio månaderna. Human passifier. Jag orkar inte heller göra något åt det, försöka bryta snuttandet. Egentligen är det okej med nattamningen, problemet är att hon inte sover själv på kvällarna. Hon kan somna i famnen hos sin pappa eller mig men när hon vaknar, och det gör hon, så är det bara amning som söver henne igen.
Liten har inga problem alls. Hon hamrar gärna på både gosedjur och lastbilar.
Vi har provat att låta henne gråta sig till sömns men det gör hon inte. Det är inte heller vettigt eftersom vi bor trångt och de andra barnen kan inte sova när Liten gråter. Oj, vad hon gråter.

Det hela innebär att jag inte har någon tid då jag vet att jag är ledig, eller har tillgång till tid då jag kan påbörja och, framför allt, avsluta det jag vill göra. Visst, de stunder hon sover under dagen har jag ju men jag är på helspänn och är beredd på att hon ska vakna.

Att det hela är ett problem bottnar sig nog i att jag har väldigt svårt att avbryta det jag håller på med. Jag vill slutföra det jag påbörjat innan jag går vidare till nästa och det är omöjligt i det läget vi befinner oss i nu.

Därför snurrar det i mitt huvud, istället för att fokusera på en sak blandas allt och jag blir bara förvirrad och handlingsförlamad. Jag tappar liksom lusten när jag är såhär ineffektiv.

Snart går det över men idag är det yrt.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!