2012-10-08

LCHF - 15 veckor

Inser att jag måste lära mig att lchf är en livsstil och inte en viktminskningsmetod. Det heter ju LOW carb men jag tänker hela tiden NO carb och det håller ju inte i längden. Tror helt klart att jag är alltför dietfixerad och då menar jag diet som bantning och inte som ett sätt att äta.

Problemet är ju att jag slirar en del och känner att risken att jag går överstyr och halkar tillbaks till mitt osunda leverne ligger och lurar. Det där sötsuget är inte att leka med och det exakt vad jag gör. Den lilla sockerdjävulen sitter på min axel med nya smarta idéer till varför jag måste äta en kaka. Och en kaka till. Och lite godis. Dessutom borde jag naturligtvis äta choklad i stora lass.

Det är inte bra och jag känner skillnad direkt. Magen sväller upp som en ballong, jag blir så trött och vaknar hungrig på morgnarna. Socker är ingen bra vän. God, men dålig.

För att inte få alltför mycket ångest för slirandet så försöker jag se det positiva i vad jag ändå åstadkommit.

Totalt sett, under de 15 veckor som gått sedan jag påbörjade min lchf-resa, har jag gått ner 8,5 kg. Detta trots att jag exempelvis förra veckan åt sötsaker varje dag(!!). Förrförra veckan åt jag strikt alla dagar utom lördagen om jag minns rätt.
Följande LCHF-uppdelning står i Jonas Bergqvists bok Träning & LCHF:

Strikt LCHF: 0-20 gram kolhydrater per dag.
Passar för överviktiga, metabolt sjuka, mat- och sockerberoende.


Normal LCHF: 20-50 gram kolhydrater per dag.
Passar för inaktiva till lätt aktiva friska personer.


Liberal LCHF: 50-100 gram kolhydrater per dag.
Passar för aktiva friska personer
Enligt listan så vore det perfekt för mig att fortsätta med Normal LCHF om det inte vore för sockerberoendet. Tänker att jag inte måste äta strikt då viktminskning inte längre är huvudmålet. Jag borde kunna fortsätta med Normal LCHF för att behålla min vikt och må bra. Frågan är om det går att kombinera med min personlighet.

Måste jag undvika sötsaker helt och hållet för resten av mitt liv?
Förbud gör mig obstinat.

Igår började jag om igen. För tusende gången och jag är faktiskt stolt över att jag klarar att börja om flera gånger. Istället för att bara ge upp och strunta i det. En dag i taget.
 - vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!