2012-10-03

Härlig höst & Mazarinkaka!

Livet är gott, på riktigt. Hösten är så härlig och jag njuter av all tid jag har med min vackre man och gosiga bebisflicka. Dagens promenad bjöd bland annat på den här vyn.
Viss skillnad från de hyreshus och tunnelbanestationer Stockholmspromenaderna brukade bjuda på.

Bakade en mazarinkaka och den blev saftig och god. Påminner mig hela tiden om att det är LOW carb och inte NO carb som jag hela tiden kommer på mig själv med att tänka. Det betyder naturligtvis inte att jag ska fika hela dagarna men en kaka ibland är okej. Så tänker jag och det känns bra.
Mammas Mazarinkaka

200 g Smör
3 dl Socker
1 msk Vaniljsocker
2 Ägg
1,5 dl Mjölk
1 tsk Bakpulver
3 dl Vetemjöl
1,5 dl Mandelmjöl (eller 25 malda Sötmandlar)
5 st Bittermandlar (eller motsvarande mängd Mandelarom)

Vispa rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt ägg och vispa slätt. Sedan är det bara att hälla i resterande ingredienser efter hand och vispa samtidigt.

Smörj och bröa en sockerkaksform, grädda i 175 grader i mitten av ugnen i 35 minuter. Täck med ett bakplåtspapper eller folie och grädda i ytterligare 20 minuter (tills kakan stannat).

Vänd upp och låt svalna.

Glasyr

2 dl Florsocker
1,5 msk Vatten

Vispa ihop och bred över kakan när den är kall.
- vs -

1 kommentar:

  1. Hej!
    Ville bara tipsa om en tävling jag har ute som avslutas imorgon :)
    Du kan vinna ett valfritt kalaspaket och du hittar tävlingen här; http://hjarternio.blogspot.se/2012/09/tavla-om-ett-valfritt-kalaspaket-fran.html .

    Ha en fortsatt trevlig vecka :)

    / Linnea

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!