2012-10-10

Merry Christmas Fetångest!

Det är mycket jul i mitt huvud just nu.

Snön har kommit, barnen skriver önskelistor och jag förnimmer doften av saffran och glögg. Vill komma igång med vårt kvällsmys med julkalendern på tv, lussebullar och kaffe. Vår egen familjetradition.
Delar av förra årets adventsmys.
Men hur gör man riktig jul på lchf? Hur gärna jag än bakar på mandel- eller kokosnötsmjöl så blir det inte samma sak, inte som de vetebröd jag vill ha.

Inser att jag funderar en hel del på hur jag ska gå vidare med lchf:andet. Det naturliga vore att fortsätta med en mer GI-inriktad diet. Svårigheten i det ligger i att jag ju lärt mig tänka HighFat och det ska man ju inte äta när det är GI. Det blir lite som att börja om från början och det är tveksamt om jag har lust med. Lchf är bra, det har definitivt fungerat bra för min vikt men hur ska jag göra med chokladen? Fikabrödet?

Är ganska imponerad över att jag klarar mig så bra utan alla mackor jag åt innan. Jag äter hellre Keso till lunch och mellanmål nu och det känns riktigt bra, keso med en skvätt grädde i. Det jag saknar, förutom de uppenbara godis- och glasslassen, är fikabrödet. Kakor, bullar och tårtor. Lchf-varianterna kan och ska inte ses som ersättare, precis som mirakelundlar inte ersätter pasta.

När du känner dig fet och ful - ät.

Just nu har jag krupit in i min återkommande fetångest. Fenomenet är självförklarande och den smarta lösningen jag kommit fram till är att tröstäta. Mycket intelligent och genomtänkt, inte sant? When in doubt - eat.
- vs -

3 kommentarer:

  1. snö? usch, tycker synd om dig. vill inte ens medge att hösten har kommit till Sverige då jag precis landat eftr en månad i soliga LA :)

    Tänkte tipsa om en ny tävling jag har i bloggen där man kan vinna ett Marc Jacobs halsband :)
    http://vicktoriamurawska.blogspot.se/2012/10/vinn-marc-jacobs-halsband.html

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!