2012-10-19

Miracle Noodles - testat!

Jag har testat Miracle Noodles under en tid och här är min utvärdering.

Miracle Noodles är en traditionell japansk hälsoprodukt bestående av konjakrot.

Konjakrot introducerades ursprungligen som ett läkemedel och har ätits där i över 1500 år. Det är en helt naturlig produkt där 97% består av vatten och resterande 3% av glukomannan. Glukomannan är ett kostfiber som ger en mättnadskänsla och underlättar tarmverksamheten genom att binda vätska. Denna process renar kroppen från toxiner på ett naturligt sätt. 

Det har även visat sig att konjakroten minskar nivån av dåligt kolesterol, förebygger högt blodtryck och normaliserar blodsockernivån. De ska ha en positiv inverkan på din hälsa och är en idealisk produkt för viktkontroll då de expanderar i matsmältningssystemet och ger en känsla av mättnad.

På bilden ovan är Miracle Noodles i originalvarianten. De har samma form som glasnudlar men är mjukare i konsistensen. Just här är de är stekta i Sweet chili-sås och serverades till kyckling, skulle även passa utmärkt i en sallad.

Till höger är Miracle Noodles Rice. De är stekta i kokosolja, kycklingfond och gurkmeja och passar utmärkt till de flesta rätter du normalt använder kolhydratrika tillbehör.

Jag föredrar när nudlarna har färg så jag har använt soja, gurkmeja och andra färgberikande produkter vid tillagning. Rice är den nudelvariant jag gillar bäst.

Mirakelnudlarna på bilden till vänster kallas Fettuccine och har därmed liknande form som bandspaghetti. Här tillagades de i en parmesansås och det var ingen höjdare.

Rent smakmässigt så är mirakelnudlar ett tacksamt tillbehör då de själva inte smakar något men konsistensen är väldigt speciell. I en ostsås upplevde vi dem alltför simmiga. Fettuccine är den variant jag gillar minst och det beror troligen på att de försöker efterlikna pasta och det är det verkligen inte.

Som jag tidigare nämnt så är det viktigt att inte se Miracle Noodles som ett substitut för pasta, ris eller liknande utan som en helt egen produkt. Om du förväntar dig pasta och äter Miracle Noodles kommer du bli, milt sagt, förvånad.

Nudlarna levereras i vattenfyllda förpackningar och ska sköljas före tillagning. När man öppnar påsen luktar det akvarium och det kommer från vätskan de ligger i. Det försvinner när du spolar av dem och doften gör ju att man inte glömmer bort att skölja dem.

De är redo att ätas direkt ur förpackningen men eftersom de saknar smak och har en ganska annorlunda konsistens rekommenderar jag att du tillagar dem på valfritt sätt. Nudlarna är bra på att absorbera smak från andra råvaror och de kan stekas, kokas och rostas.

Nackdelen är nudlarnas konsistens och utseende. De är simmiga och genomskinliga. Det är visserligen en vanesak och det gäller att inte jämföra med de kolhydratbaserade tillbehör som de flesta av oss är vana vid.

Fördelarna, utöver hälsoaspekterna och det låga kaloriinnehållet, är att de tar upp smak av annat och fyller enkelt ut rätter. De kan tillagas på många sätt, är lätta att hantera och mättar väl.

En återförsäljare av Miracle Noodles på nätet eller nära dig hittar du här.
- vs -

2 kommentarer:

  1. Låter väldigt bra, måste testas någon gång :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag du ska göra! :)

      Radera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!