2012-10-28

Vitkålssallad med blåbärsvinägrett!

Det här receptet på Slakad vitkål med blåbärsvinägrett hittade jag i Kung Markattas Blogg och tyckte att det såg spännande ut. Då vi har har en trasig frys med en hel del blåbär i så passar det extra bra.
Slakad Vitkål

Ett halvt Vitkålshuvud
Vatten (till slakning)


Strimla vitkålen med en osthyvel och lägg den i ett durkslag. Häll kokande vatten över och låt rinna av.

Blåbärsvinägrett

2 dl Frysta Blåbär
2 ½ msk Vitvinsvinäger
4 msk Rapsolja
1 msk Citronsaft
4 tsk Agavesirap

Salt & Peppar

Mixa allt och smaka sedan av med salt och peppar. Blanda vinägretten med den slakade vitkålen i en skål.

Fyi så har jag slirat lite från originalreceptet. Det blev ett gott lchf-vänligt tillbehör som håller sig länge i kylen. Jag gillar att blåbärsvinägretten bjuder på en färg vi sällan serverar.
- vs -

2 kommentarer:

  1. Spännande !! här har jag VRÄKT i mig så mycke godis i helgen att dåligt samvete står skrivet i pannan och det är dags att starta nästa vecka betydligt nyttigare :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma läge här, nästa vecka är det nystart! :)

      Radera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!