2012-11-30

Adventsskyltar!

Där jag är uppvuxen var Skyltsöndag en stor begivenhet, kanske för att det inte hände så mycket annat på söndagarna. I Stockholm har jag undvikit julhandeln så gott jag kunnat för den hysteri som råder under december är ganska otrevlig. Nu har vi knappt några butiker så jag ser faktiskt fram emot att tillbringa vår lördag i en närliggande ort (inte stad, ort) som har julskyltning imorgon. Skyltlördag.

Det är främst för barnens skull, jag vill att de ska få känna på den där mysiga marschaller-lotteristånd-glöggförsäljning-julpynt-utomhuskänslan.

Gick ner i källaren idag för att ta fram julpyntet till vårt hem men sviterna efter översvämningen är fortfarande tydliga och julkartongerna har hamnat lite för långt bak för att jag ska orka ta fram något annat än precis det jag nådde.

Trots att längtat efter att börja pynta så har det inte blivit av. Det beror på att jag mentalt redan har flyttat. Packat ihop (struntat fullständigt i flyttstädningen) och dragit till vårt hus. Huset som än så länge består av en väldigt fin grund och väldigt fin luft.
Det får vara okej, ingen julgran, minimalt med julpynt och som kompensation går jag all in nästa år. Första julen i vårt eget hus. Så får det bli.

Men baket kommer inte undan, ska köpa saffran imorgon och tillbringa en nära förestående dag med lussebullar för att fira den nya frysens ankomst (advent).
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!