2012-11-08

Drömmar slår in!

För knappt ett år sedan skrev jag såhär i bloggen:
Idag ska vi titta på ett hus. Det finns främst fritidshus här i byn och kanske ett 20-tal villor så det är väldigt sällan de kommer ut på marknaden. Det hus vi ska se på är alldeles för dyrt, vi snackar Stockholmspriser, och på sin höjd kan vi lägga ett skambud.

Grejen är den att vi bor i en trång fuktskadad skräplägenhet och längtar efter ren inomhusluft, större utrymme och friheten det innebär att inte dela väggar med andra. Dottern drömmer om ett eget rum och det känns angeläget då hon är i den åldern då hon behöver kunna stänga dörren och få vara ifred. Det är inte optimalt att dela den lilla ytan med en lillebror som inte alls förstår hennes behov.


Det där huset var löjligt dyrt så våra bygga-eget-hus-drömmar kvarstod. Ett år senare är det på gång. Visserligen kommer barnen få dela rum i det nya huset också men det är åtminstone temporärt. Övervåningen, där deras rum ska ligga, levereras helt oinredd och allt som ska göras där ska maken bygga på egen hand. Det kommer helt klart ta sin tid men nedervåningen kommer ha 30-40 kvm mer yta än där vi bor nu så det blir ju inte trångt på samma sätt.

Ute snöar det fortfarande vilket försenar markarbetet något. Det är åtminstone inget vi, eller någon annan heller för den delen, har kontroll över så det är bara att gilla läget.

För övrigt är jag oväntat lättad och glad över att mr Barack Obama får styra och ställa i FOUR MORE YEARS.
Mitt finger läker snabbare än snabbt så jag är redan på banan igen. Top notch läkkött!
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!