2012-11-25

En galen värld - testat!

Vi har testat Kylskåpspoesis senaste spel En galen värld och här är vår utvärdering.

Precis som alla spel från Kylskåpspoesi kommer spelet i en behändig ask som är lätt att ta med. Det är en perfekt värdinnegåva, julklapp eller en vardagspresent utan särskild anledning.

Frågorna är av varierande längd, med olika grader av galenskap och spänner över många ämnen. En galen värld kan spelas alla mot alla, lagvis eller ensam och flexibiliteten är stor både när det gäller upplägg och regler. Självklart finns det instruktioner i spelasken men det går lika bra att hitta på egna regler och variera varje speltillfälle.

Exempelvis kan poängsättandet utvecklas efter hur fantasifull förklaring en deltagare ger, hur nära det rätta svaret spelaren kommer, stilpoäng för snabbhet eller varför inte uppmuntra till valfria illustrationer.
En galen värld är ett kreativt, finurligt och underhållande spel med lustiga och utmanande frågor baserade på sanna historier från hela världen!

Använd din fantasi, kreativt tänkande och sunt förnuft för att knäcka de rätta svaren på frågorna. Fler än 50 otroliga historier för en utmanande och underhållande kväll med vänner och familj. Perfekt för alla som älskar kreativt tänkande blandat med galna historier och massor av humor - var beredd på tokiga gissningar från både dig själv och dina vänner! En galen värld är också ett underhållande och sinnrikt tidsfördriv och lika roligt att lösa själv på tåget eller på stranden som tillsammans med vänner. Sätt din egen kreativitet och fantasi på prov!
Vi har inte testat att spela lagvis ännu men jag tror att det är en bra idé om man är fler än fyra deltagare.

Det är roligt att läsa de olika frågorna och många gånger överträffar de verkliga svaren våra egna mest fantasifulla och knäppa svar. Frågan som ofta dyker upp är: hur %#?* tänkte de egentligen?

Nackdelen är, beroende på hur bra minne man har, att spelet tar slut efter att man gått igenom de 50+ frågekorten. Tur då att vi människor i allra högsta grad fortsätter leverera galenskaper så att Kylskåpspoesi kan ge ut uppdaterade varianter av samma spel.

En galen värld och en hel hög andra intressanta och flera av Kylskåpspoesis andra sällskapsspel hittar du bland annat hos House of Hedda och Partykungen.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!