2012-11-28

Isbjörn of Sweden Winter Fleece Jumpsuit & Socks - testat!

Liten har testat en fleeceoverall och fleecetossor från Isbjörn of Sweden och här är vår utvärdering.
Winter Fleece Jumpsuit består av tjock (dubbel) fleece i en mild ljusrosa nyans (finns även i blått). Samtliga plagg från Isbjörn of Sweden är tillverkade med miljön i åtanke och de har en 4R-filosofi jag tycker om.

Alla vet att produktionen av kläder påverkar vårt klimat och vår miljö. Därför tillverkar vi kläder av hög kvalitet som håller länge. I vårt företag arbetar vi konstant med att tillverka mer miljövänliga kläder. Vi är glada och stolta över varje nytt plagg vi kan producera i miljövänligare material och genom miljövänligare tillverkning.

För att visualisera vårt miljöarbete har vi valt att bygga det på fyra R: Reduce, Repair, Reuse och Recycle.
Vi vill inspirera dig att tänka likadant.


Liten är ca 70 cm lång och 74/86 cl sitter bra. Det finns plats för isolerande luft och hon kan sträcka ut både armar och ben även när de inbyggda vantarna och sockorna sitter på.

Nämnda sockor och vantar ger overallen en flexibilitet som med sin växamån gör användningstid optimal när den kompletteras med separata vantar och tossor.
Varma och mjuka tossor till små fötter. Tossorna har en mjuk resår som gör att de sitter kvar även på de allra minsta fötterna och det dubbla fleecelagret gör tossorna nästintill vindtäta.
Det sitter hällor vid bensluten som då tillsammans med Fleece Socks ger en fortsatt ombonad overallkänsla när barnet vuxit ur de fasta sockorna.

Overallen är utmärkt att ha i bärselen och den temperatur det har varit hittills (ca -10) har den varit ypperlig när det gäller värmehållning. Storleken hamnar mellan liten-normal.

Luvan är genomtänkt med en dragsko runt öppningen och en smidig kardborreknäppning under hakan vilket minimerar risken att klämmas med dragkedjan. De dubbla dragkedjorna gör overallen lätt att klä på och av.
Riktigt varm och mysig fleeceoverall. Tillverkad i en kraftig fleece som hjälper det lilla barnet att reglera sin kroppstemperatur. Det dubbla fleecelagret gör att overallen är nästintill vindtät, perfekt när man bär barnet i sele eller bärstol. Overallen har två parallella dragkedjor som ger möjlighet att öppna upp overallen ordentligt för att ge svalka när det är varmt samt underlätta vid av- och påklädning. Åtdragbar huva och inbyggda vantarna och tossorna håller kylan ute.
Jag upplever tossorna som något små i storleken och rekommenderar att man väljer en storlek större. De håller fötterna varma med sitt dubbla fleecelager och trots att de sitter bra skulle jag önska att de hade en längre mudd.

Fleecematerial har en tendens att bli noppigt och trist efter en tids användning och särskilt efter tvätt. Då jag ännu inte behövt tvätta overallen kan jag inte uttala mig om hur det påverkar textilen. Däremot har den inte blivit det minsta noppig och ser efter flera veckors regelbunden användning fortfarande ny ut.

Isbjörn of Swedens Winter Fleece Jumsuipt är en tjock, mjuk overall med väl genomtänkt design som jag rekommenderar till alla små bebisar som vill hålla värmen vinter!

Du hittar hela Isbjörn of Swedens kollektion bland annat här.
- vs -

6 kommentarer:

 1. Åh vad Liten är söt, som en rosa karamell :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, hon blir ju extra gosig i overallen, mjuk och go som bebisar ska vara! :)

   Kram

   Radera
  2. .....och sen de runda kinderna som grädde på moset ;)

   Radera
  3. Haha, ja de där kinderna är liksom mer prominenta än resten av henne!

   Radera
 2. Vad söt hon är! Dressen ser väldigt mysig ut :)

  SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!