2012-11-26

ORLY Nailtrition & Cuticle Oil+ - testat!

Så länge jag kan minnas har jag varit bortskämd med sjyssta naglar och mina händer har jag alltid varit nöjd med. Naglarna växer snabbt, är hårda och hållbara. Jag gillar att ha dem kortklippta i perioder och långa i andra, det varierar efter humör, vilket jobb jag har eller vilken årstid det för tillfället är. Oavsett längd vill jag ha dem välvårdade.

Efter sommaren försämrades naglarnas kvalitet. De började skiva sig, gå av och vara i allmänt dåligt skick. Det beror säkerligen på något hormonellt då jag har upplevt något liknande efter de förra graviditeterna men då gick det över av sig självt efter en kort tid. 

Jag har aldrig använt produkter för enbart nagelvård tidigare, däremot använder jag ständigt handkräm och det gör nog sitt till.

Nu har jag testat två vårdande produkter från ORLY, en nagelbandsolja och ett stärkande lack, som en tvåveckorskur.
ORLY Nailtrition™ nagelförstärkning och tillväxtbehandling.

Hjälper till att stimulera naturlig nageltillväxt och fungerar som behandling av svårt skadade, svaga, naglar som skivar sig och växer långsamt.

Nailtrition är fylld med keratin, kollagen, veteprotein och bambuextrakt för optimal nageltillväxt. Järn- och kalciumberikad. 

ORLY Cuticle Oil+ återfuktar och mjukgör torra och spruckna nagelband samt ger näring åt bildandet av den nya nageln. 

Innehåller apelsinblomma och körsbärsextrakt som återfuktar och förnyar respektive läker och mjukgör.

Kan användas på både lackade och olackade naglar.

Jag har använt båda produkterna en gång om dagen och börjat med att massera in oljan och därefter målat ett lager av lacket. Cuticle Oil+ har en fräsch citrusdoft medan Nailtrition doftar nagellack, om än något mildare. Lacket är blankt med ett fint skimmer som jag trivs med.

I halvtid tog jag bort all Nailtrition, filade till naglarna något och märkte skillnad redan då. Inga naglar har skivat sig. Vecka två fortsätter på samma vis.
Naglarna har fått vila och tid att återhämta sig. Resultatet är över förväntan även om bilderna inte gör det rättvisa.

Produkterna är dryga och lätta att applicera och jag rekommenderar dem både som en stärkande intensivkur och som vårdande underlack respektive daglig återfuktande nagelolja.

Du hittar ORLY hos bland annat Nails, Body & Beauty, Eleven och Nelly.
- vs -

1 kommentar:

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!