2012-12-09

Fasa ut nonstick!

Tidigare har jag skrivit om mjuka plaster som innehåller gifter som åtminstone jag inte vill ha hemma. Ett annat ämne som de allra flesta av oss har hemma är teflon.
Perfluoroktansyra (PFOA) kallas ibland i för "Teflon-kemikalie". PFOA används mycket riktigt som hjälpkemikalie vid tillverkningen av polymeren polytetrafluoretylen (PTFE). Teflon är ett varumärke.
GreenLiving skriver: 
Teflon är en plast som kan vara både reproduktionsstörande och giftig. När teflonpannan hettas upp till högre temperaturer kan teflonet avge giftiga partiklar och gaser. Hos människor kan detta ge influensaliknande symptom, men det har även kopplats till dödsfall hos djur. Dessutom avges vid tillverkningen av teflon ett cancerframkallande ämne som inte är biologiskt nedbrytbart.
Det finns som tur är alternativ och ett av dem heter GreenPan och min familj ska testa dess produkter under en tid och en utvärdering här i bloggen kommer.
GREENPAN
Du behöver inte ändra ditt sätt att leva.
Vi har förändrat hur produkterna tillverkas.

I en värld som alltmer inser och strävar efter hållbara lösningar för miljö och framtid, bidrar GreenPan med en serie produkter som inte bara levererar en fantastisk matlagningsupplevelse utan även ett genomgående "grönt tänk".

- Tillverkningsprocess som reducerar Carbon Footprint med upp till 60% (jämfört med produktionen av traditionella non-stick kokkärl).

- Basen för kärlen är tillverkade av återanvänt aluminium eller rostfritt stål, handtagen är gjorda av återanvänt material och till och med förpackningarna består av återanvänt papper/plast.

Den helt naturliga keramiska beläggningen säkerställer hälsa och hygien för användaren och framtida återvinning. Det som gör detta till en bra affär för slutkonsumenten är att matlagningsegenskaperna och hållbarheten är vida överlägsna traditionella non-stick kärl.

Vårt uppdrag är att bidra till att stödja de globala utmaningarna att leva i vårt moderna samhälle, genom att erbjuda komfort och hållbarhet via våra produkter. Komfort eftersom vi inte ber dig att ändra din livsstil, hållbar eftersom vi strävar efter att bevara naturresurserna på vår planet på ett ansvarsfullt sätt.

Vi är övertygade om det finns tillräckligt med sunt förnuft i världen att inse att det bara finns en jord att dela och vi måste skydda den. Över hela världen har människor börjat inse att den globala uppvärmningen, föroreningar och förstörelse av miljön är viktiga frågor för 21-talet. 

Vi på GreenPan™ har åtagit sig att förse dig med ett alternativ genom att erbjuda dig produkter som verkligen kommer att göra en skillnad för din klimatpåverkan.

GreenPans sortiment finns bland annat hos Ecoliving.se och Tretti.se.
- vs -

1 kommentar:

  1. Har adventstävling på min blogg två styckena just nu, den ena slutar kl 18.00 ikväll var gärna med :)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!