2013-01-23

GreenPan Sautepanna - testat!

Som jag tidigare skrivit här så testar vi för närvarande miljövänliga pannor och kastruller från belgiska GreenPan. Samtliga kokkärl från GreenPan består av återanvända material och har en patenterad keramisk beläggning vid namn Thermolon™. 

Den stora skillnaden mellan Thermolon™ och den nonstick-beläggning de flesta av oss kallar Teflon® är att GreenPans beläggning är miljövänlig, giftfri och har ett naturligt ursprung.

När Teflon® hettas upp över ca 200°C frigörs giftiga ångor och om beläggningen skadas ytligt frigörs gift även på det viset. Dessutom är Teflon® en plast som är nästintill omöjlig för naturen att bryta ner.

GreenPans kokkärl kan användas även om den keramiska beläggningens funktioner minskar eller skadas, de tål upp till 450°C värme helt utan risk för att utsätta familjen för giftiga gaser.
Modellen på bilden ovan är sautepanna ur serien Stockholm och finns i två storlekar. Pannan består av svart aluminium med en ljusgrå insida och har ett kraftigt lock av rostfritt stål. 

Pannan är lättdiskad och har en rejäl tyngd. Handtaget är greppvänligt och håller sig svalt även vid lång värmehållning.

Thermolon™ fungerar hur bra som helst vid stekning, inget har hittills fastnat och råvarorna får en fin yta. Den höga kanten underlättar när vi lagar mat med sås, vilket vi gör ofta. Den är perfekt för köttfärssås och är även fin att servera i.

Hela Stockholms-serien fungerar på alla typer av spishällar (även induktion) och det rekommenderas att man använder gummi-, trä- eller platsredskap vid tillagning.
Dess vidd, de raka, höga kanterna och den välfungerande beläggningen har gjort GreenPans sautepanna till en favorit. Att produkterna tillverkas med både naturens och hälsans bästa i åtanke gör det lätt för mig att rekommendera dem varmt!

GreenPans sortiment finns bland annat hos Ecoliving.se, Elgiganten och Tretti.se.
review recension- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!