2013-01-06

Ska vi slå vad? - testat!

Familjen har spelat Ska vi slå vad från Tactic och här följer vår utvärdering.
SKA VI SLÅ VAD ATT DIN FAMILJ KLARAR DET HÄR?
I detta heltokiga familjespel utmanas spelaren i tur i olika uppgifter medan övriga spelare slår vad om huruvida han kommer att lyckas eller inte.


Hade du rätt? Du vinner vad du satsade! Hade du fel? Du förlorar vad du satsade! Spelaren som gör uppgiften belönas om han klarar den!

Ska vi slå vad? är ett härligt partyspel som kan spelas om och om igen! Alla är delaktiga samtidigt och de galna upptågen genom spelet roar både vuxna och barn!
Spelet rekommenderas från 8 år och mellan 3-6 deltagare per omgång. På varje kort finns två alternativ med olika svårighetsgrad som kan anpassas efter deltagarens ålder. Det finns tre timglas med olika tidslängd som även de anpassas efter ålder och svårighetsgrad.

Det här är första gången som vi i familjen tillsammans spelar ett sällskapsspel som hanterar pengar. Det var intressant att se hur giriga barnen blev när de hela tiden ville räkna sina sedelhögar och jämföra med varandra. Intressant och lite skrämmande.

Själva vadslagandet var svårt för barnen att få grepp om, det tog ett antal omgångar och förklaringar för att de skulle förstå upplägget. Vi har även behövt förtydliga helheten vid varje nytt speltillfälle.


Det blev vid några tillfällen lätt hysteriskt när de försökte räkna ut hur mycket de kunde tjäna om någon klarade sin uppgift. Att tänka att ju mer man satsar desto större summa att vinna gick inte fram helt för den yngre av spelarna.

Barnen såg dock utmaningarna som det mest spännande och gjorde stor sak av att klara sina uppgifter. Däremot avslöjade de snabbt om de trodde att uppgifterna var busenkla eller omöjliga vilket såklart underlättade oss andra att veta hur vi skulle satsa.

De vuxna har haft väldigt roligt att se hur de gång på gång kommer på sig själva och sedan försöker släta över sina reaktioner.
Det var tydligt att barnen tyckte att det var roligt att se sina föräldrar göra sådant vi normalt inte tar oss för. Såsom att krypa under bordet med en bok på huvudet, stå på ett ben och blunda, rusa runt och hämta gröna saker och mycket annat.

Uppdragskorten har blivit flitigt använda i sin ensamhet, utan vadslagning och spelplan, när kidsen har velat utmana varandra men kanske mest sig själva.

Ha gärna ett glas, tändstickor, en sked och en flaska tillgänglig för att underlätta spelets gång.

Spelet går att variera efter deltagarna när det gäller både regler och upplägg, tider kan anpassas och uppgifter likaså. Slutsatsen är att Ska vi slå vad är ett fartfyllt och roligt spel som främst rekommenderas till barn över 10 års ålder.

Det och många andra spel från Tactic hittar ni bland annat hos Spelexperten.com, Hiko.se och Spelochpussel.se.
recension review - vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!