2013-02-11

Isbjörn of Sweden Jacka & Byxa - testat!

Vi har testat skaljackan Hardshell Entrant W och täckbyxan Ski Pant Entrant W från Isbjörn of Sweden och här följer vår utvärdering.
Jackan har till att börja med en enorm flexibilitet då den enkelt anpassas till väder efter vad man väljer att ha under. Den kan mycket väl användas som vind- och regnjacka under vår och höst, och tillsammans med ett lager fleece eller en tunn foderjacka är den ett utmärkt skal vintertid. 
Snölåset är fäst med dragkedja som kan tas av om man så önskar, låset stängs med gummerade tryckknappar. Ärmarna har en mjuk mudd på insidan som sitter tajt och håller snön ute.

Jackan är perfekt vid skidåkning eftersom den är flexibel i textilen och alldeles lagom lång. Det vindtäta materialet håller kalla vindar ute och värmen inne. Den är vattentät och har en avtagbar luva.
Hardshell Entrant W
Jackan är belagd med en coating som ger en vattentäthet på 20,000 mm och en mycket bra andningsförmåga. Alla sömmar är tejpade och fickornas blixtlås är vattentäta. Den avtagbara huvan är justerbar. Jackan är fodrad med mesh och har förböjda ärmar. Det avtagbara snölåset håller snön och vätan ute och värmen inne. Passformen är lite smalare och det ger ett tuffare intryck.
Det har alltid varit svårt att hitta täckbyxor med bra passform till vår äldsta dotter, hon har smala höfter och relativt långa ben. De byxor hon testat har antingen varit alldeles för vida i midjan eller för korta i benen. De som fungerat hittills har varit en variant från Didriksons och de här från Isbjörn of Sweden. 

Ski Pant Entrant W går upp en bra bit över midjan vilket ger en perfekt passform. Den breda resåren smiter åt mjukt utan att vara varken för tajt eller ge ett puffigt utseende. 

Hängslena är enkla att justera och stänga, de är fastsydda men hade gärna fått vara avtagbara. Dottern har haft en önskan om att ibland kunna vika ner resåren och ta av hängslena som variation.

Själva byxorna sitter alldeles lagom tajt och följer kroppens rörelser. Det fungerar utmärkt att ha dem såväl under snölek som skoterturer.
Snölåset fungerar väl men det är trångt att få byxorna över slalompjäxor och vidare skor, både resåren och kardborrestängningen nedtill hade vunnit på en större vidd.

Trots tidvis vild-kana-omkring-på-is-lek har både byxa och jacka klarat sig från märkbara slitningar vilket innebär att de med all säkerhet kommer kunna användas av åtminstone ett syskon till. 

Den här säsongen har vi testat flera olika plagg från Isbjörn of Sweden och är mycket nöjda med dem. Kläderna har toppkvalitet, är genomtänkta, sköna att använda och med sin långa användningstid väl prisvärda. Rekommenderas varmt!
Ski Pant Entrant W
Skidbyxan har ett slittåligt yttertyg och är belagd med en coating som ger en vattentäthet på 20,000 mm samtidigt som den har en mycket bra andningsförmåga. Alla sömmar är tejpade och fickornas blixtlås är vattentäta. Byxan är fodrad med ett foder gjord av återvunnen fiber. Fodret gör byxan väldigt lätt och smidig samtidigt som det värmer effektivt. Benen är förböjda och har justeringsmöjlighet vid benslut samt ett snölås som håller snön ute. Kraftiga gummihällor under fötterna håller byxorna på plats.
Du hittar Isbjörn of Swedens sortiment i deras egen webbshop och i välsorterade butiker runt om i världen.
- vs -

2 kommentarer:

 1. Riktigt fina var de ju ochsa!!! Du jag undrar vem som vann Dove tävlingen tycker inte jag ser vinnarna här eller jag kanske bara är lite snabb av mig!? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är lite snabb. :)

   Kommer upp ikväll eller imorgon!

   //Anna

   Radera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!