2013-03-24

Fönster och hon går!

Det dröjde men nu går hon. Liten promenerar modigt runt, sätter sig ned när avstånden känns för stora. Gillar att hon är försiktig, my kind of girl.

Om hon hade varit vårt första barn hade hon med all säkerhet gått tidigare, förväntningarna på Stor var andra. Tålamodet var annat och vi uppmuntrade henne på olika sätt.

Liten har fått prova sig fram och då har hon nästan hunnit bli 16 månader. 
En bra sak med några av de fönster vi har i huset är att även den minsta i familjen kan se ut när hon står på golvet. Inget klättrande på möbler för att kolla vädret. Jo, självklart är det vädret hon kommer hålla koll på allra mest.

Annars är jag lite kluven till fönster i annorlunda form. Det tidlösa med huset försvinner och jag upplever det modernt. När det gäller det dyraste vi någonsin kommer köpa tycker jag att det har sina fördelar om det är tidlöst.

De ger bra ljusinsläpp och visst är det fint, perfekta platser att sätta lampor och annat funktionellt pynt. Särskilt till jul.

Men hur gör man när man vill stänga för? Har funderingar på lamellgardiner men hur sätter man upp sådana? Verkar krångligt och svårt men jag vet inte vad alternativen skulle vara. Vanliga vepor eller andra textilgardiner lockar inte. Lyxproblem javisst, men det ska ändå lösas.

Är man förtjust i att kunna vara privat och osynlig för yttervärlden kräver det sina gömma-sig-metoder.
- vs -

14 kommentarer:

 1. En gardin som man "släpper ut" när man vill vara insynsskyddad?

  Nej, tyvärr har jag inte fotat henne... Det var inget jag ens tänkte på när Robin låg i magen, så det kanske hon inte heller gjorde. Eller så ville hon inte bara. Men visst är det kul att föreviga magen på fina bilder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är så jag tänker men hur vet jag inte.

   Absolut, det är faktiskt lite svårt att förstå att det faktiskt bott barn därinne. :)

   Radera
 2. Vad kul att hon går:) Det är ju så olika. Våran dotter var 16-17 månader när hon gick och pojken var 10 månader;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, tycker det är så skönt att jag inte jämför barnens utveckling annat än för att det är roligt. :)

   Radera
 3. Åh vad söt hon är :D

  SvaraRadera
 4. Så sööt hon är, och duktig! :) Sen älskar jag för övrigt såna där fönster, så himla snygga och det finns ju även insynsskydd av olika slag. Googla :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :)

   Mm, har kolalt men jag vill inte att det ska vara för hela tiden och insynsskydd ska ju gärna klistras fast. Får leta vidare.

   Radera
 5. Vilken duktig tjej! :)

  ÄLSKAR stora fönster. Vi ska börja med att bygga ut torpet i sommar och det kommer att bli ett större och ljusare vardagsrum. Längtar !! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att det kommer bli skillnad, härligt! :) Att få in ljus är the shit men jag vill gärna kunna välja att stänga för när kvällen kommer och det känns som att jag befinner mig i ett akvarium... Alla ser in, jag ser inte ut.

   Radera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!