2013-03-29

Pixis bok - recension

Min 10-åriga dotter, som jag i bloggen kallar Stor, har läst Pixis bok av Mårten Melin och här följer hennes recension.

Det här är den tredje, och sista, delen i Melins trilogi om Skogsbingelskolan, böckerna är fristående så det är därför inga problem att läsa dem var för sig.

Pixi och hennes föräldrar har dött i en bilolycka. De hamnar i himlen där allt är fridfullt och vackert. Men plötsligt sugs hon bort från himlalivet. Hennes morbror Ola, som är läkare, har återupplivat henne. Hennes skadade ansikte har återställts och blivit väldigt vackert.

Men det är inte allt som är annorlunda: Den nya Pixi är superstark, okänslig för kyla, och har långt till känslorna. Hon kommer till Skogsbingelskolan där hon får gå på nattlektionerna med skolans vampyr Adam och Jenny, spöket som bestämt sig för att stanna kvar på jorden.

Att skolan inte är som alla andra, förstår Pixi snart, och oförklarliga saker börjar hända.
Kombinationen av verkliga känslor och upplevelser i en annorlunda och spännande miljö är det Stor uppskattade allra mest. 

De övernaturliga inslagen var intressanta och lärorika om än tidvis förvirrande. Speciellt de tidsresor Pixi gör upplevde Stor som svåra att hänga med i. Kontakten hon hade med sig själv som gammal och ung var en utmaning för henne att få grepp om.


I skolan lär Pixi känna vampyrer, Djävulens dotter och andra "monster". De bjuder på både mörker och ljus vilket Stor gillade att läsa om.


Min dotter läser böcker innan hon ska sova på kvällarna, det är då hon varvar ner, och en bra bok gör att hon gärna lägger sig när vi ber henne. Pixis bok visade sig vara en av dessa böcker. Hon läser ivrigt och vill inte sluta trots att hon är på väg att somna. Det är ett gott betyg.


Slutsatsen är att Pixis bok med sitt spännande innehåll griper tag i läsaren som inte vill lägga ner den i första taget. Boken rekommenderas därför till en lässugen 9-12-åring i din närhet.

- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!