2013-04-14

Mitt i naturen 1000 frågor för hela familjen - testat!

Frågesportsboken med 1000 frågor är en härlig blandning av kunskap och nöje. Boken är fullmatad med både roliga och informativa frågor, lättare och kluriga frågor om vartannat - så vad har egentligen en giraff och en älg gemensamt?
Frågorna har fyra svarsalternativ och behandlar djur, växter och natur från Sverige och resten av världen och passar alla från 8 år och uppåt. Några frågor har dessutom fått fördjupande bonusfakta och längst bak finns ett facit.

Boken har runt 250 färgsprakande bilder, 10 temauppslag om specifika naturtyper som regnskog, hav, öken och fjäll. Modulen visar hur många frågor en eller två personer eller ett lag har klarat och även förstås det rätta svaret på frågorna.
Utmana dig själv och testa dina kunskaper om djur och natur eller spela i lag tillsammans hela familjen!
Den absolut största fördelen med frågesportsboken är att det går alldeles utmärkt att spela på egen hand. Det är inte särskilt komplicerat att välja svarsalternativ, se de rätta svaren (om man svarat fel) och se sin aktuella poängställning.

Det tar lite tid, som det gör med de flesta sällskapsspel, att få in upplägget, det är visserligen få olika sätt man kan använda modulen på men vi måste läsa instruktionerna några gånger före spel.


När man väljer slumpmässigt utvalda frågor blir det en hel del bläddrande som bäst lämpar sig när man är flera deltagare. Om man spelar ensam är det absolut smidigast att välja att svara på frågorna i turordning.


I likhet med flera böcker andra böcker från samma förlag, är den tekniska delen av boken väl uppskattad av både barn och vuxna. Speciellt boken Svenska Barnvisor går varm här hemma, vår ettåring slår gärna igång den och lyssnar på musiken. Vilda djur är sexåringens favorit och det dyker upp djurläten titt som tätt.
Ett urval av lyssna/läs/lär/spela-böcker från bokförlaget Max Ström.
Mitt i naturen är en riktigt bra bok att ta med under långa resor, inte enbart av underhållningsskäl utan även för att man lär sig massor om naturen. 

Frågorna är mycket varierande och täcker de allra flesta områden inom djur och natur. Boken rekommenderas därför som ett lärorikt och roligt spel för hela familjen.
- vs -

2 kommentarer:

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!