2013-04-10

Tankeställare

Vi har ingen helkroppsspegel här hemma, eller jo vi har en, men den står dold bakom en torkställning och räknas därför inte. Den spegel vi annars har att tillgå är den som finns på badrumsskåpet.

Jag ser alltså hela mig själv väldigt sällan.

Häromdagen stod jag utanför huset och såg hela mig mig själv speglas i ett fönster. Det var en väldigt konstig känsla för jag kände inte riktigt igen mig själv. Trots ytterkläder såg jag väldigt smal ut. 

Inte på ett bra sätt, utan lite för tanig för att passa mig. 

Jag frågade en vän lite senare om det som syntes i fönstret stämde och enligt henne ser jag ut så. Det var lite av en uppenbarelse.

Hon sa även att hon och en annan av våra vänner pratat om att jag var för smal men att de inte velat säga något eftersom jag varit så glad för viktnedgången. Nu när jag själv tog upp det ville hon berätta. 

De hade båda tyckt att jag hade en fin och kvinnlig figur, att det inte fanns något att klaga på. Det känns så skumt, jag som varit så missnöjd. Och är fortfarande inte nöjd.

Är det verkligen möjligt att ha så sned självbild? Jag märker absolut på mina kläder att en del är rent av för stora, andra sitter lite för löst och de gamla plagg jag tagit fram passar bättre nu än de gjorde förr.

Vill inte påstå att jag är tunn eller mager, jag har både bilringar och annat tjafs men jag kan ärligt känna att det inte klär mig att se ut såhär.

Fick även höra att jag ser gammal ut i ansiktet, om än inte rakt ut. Mina relativt framstående kindben, som jag själv tycker är ganska fina, kan tydligen tolkas som ett lite slappt, gammalt ansikte. 

Så kan det vara men jag tar det, det är faktiskt inget som oroar mig - om jag skulle se gammal ut alltså.

Den allra bästa lösningen är helt klart att jag börjar träna, vad som helst egentligen, så att jag får mig lite bättre former och muskler istället för den slappa huden jag samlat på mig.

Eller så kan jag ju alltid återgå helt och fullt till min hög-kolhydrats-diet jag levt på i över 30 år. Bröd och socker eller träning? Hm, svårt val...
- vs -

3 kommentarer:

  1. Det förmodligen möjligt, för självbilden man har av sig själv är alltid vriden, vilket är riktigt sjukt egentligen. Huvudsaken du/man trivs med sig själv :-)

    SvaraRadera
  2. Jag skulle satsa på träningen!! :)

    Efter mitt första barn gick jag ner jätte mycket och trivdes inte alls med mitt utseende. Jag såg betydligt äldre ut i ansiktet och det klädde mig inte alls. Men visst är det lite konstigt att man (jag) i större delen av sitt vuxna liv försökt gå ner i vikt och när man väl gör det är man (jag) ändå inte nöjd...... Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!