2013-05-28

Ananaspaj & Rosendahl!

När solen gör sina välkomna besök hos oss är det fika som gäller, i stora lass. Häromdagen bakade jag en ananaspaj som serverades i allra finaste desserttallrikar ur Rosendahls Grand Cru-kollektion.
Ananaspaj, 8-10 personer.

Pajdeg
150 g Smör
1 dl Socker
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 msk Vatten

Fyllning
1 ägg
2 dl Crème Fraiche
1 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
En stor burk Krossad ananas (425-500 g)

Blanda smör, socker, mjöl, bakpulver och vatten. Tryck ut i en pajform.

Låt ananasen rinna av i en sil ordentligt och rör sedan ihop fyllningen. 

Häll fyllningen i pajformen. Grädda i ca 40 minuter på 175°C i mitten av ugnen. Serveras något avsvalnad med vaniljglass, vaniljvisp eller grädde.

Det är en frisk paj trots att degen är en mördeg och något söt, ananasen och Créme Fraichens syrlighet balanserar den väl. Prova!
- vs -

5 kommentarer:

  1. Ohh, ananaspaj! Det har jag aldrig provat någon gång... Men det ska jag definitivt göra :)

    SvaraRadera
  2. Hejhej!
    Har precis startat en fitnessblogg och det skulle super kul om du tittade in nån gång

    Kram så länge!

    SvaraRadera
  3. Oj, där var ännu en supergod efterrätt som jag glömt bort att jag brukar göra, tackar för påminnelsen :)

    SvaraRadera
  4. Men gud va gott ! jag har adrig bakat ananaspaj själv, men det kanske är dags att testa ? :)
    Ha en riktigt skön dag !! ( jag hoppas illamåendet har lugnat sig lite !! )
    Kram

    SvaraRadera
  5. Mmm, älskar ananas-paj! Tack för receptet!

    Ha en riktigt fin helg

    Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!