2013-05-21

Oras Natura duschset - testat!

Vi har testat duschsetet Natura från finska Oras och här följer vår utvärdering.
Oras har sedan starten fokuserat på att utveckla innovativa produkter som uppfyller företagets grundläggande värderingar om resurseffektivisering och användarvänlighet paketerad i elegant tidlös design, och Natura är en produkt som tar alla dessa kriterier till en ny nivå.

Du kan njuta av en uppfriskande dusch och samtidigt spara upp till 50 % vatten och energi jämfört med vanliga duschar. Vatten- och energisparfunktionen aktiveras med eco-knappen i handduschen, som då får en grön ring för att visa att funktionen är i bruk. Eco-funktionen halverar också vattenflödet från duschen.
Då Natura har en ECO-knapp som minskar både energi- och  vattenförbrukningen med upp till 50% var jag mest nyfiken på om strålen skulle vara svag och mesig eller om den skulle vara lika kraftig som en vanlig.

Den fungerar över förväntan, man får en rejäl duschstråle med ECO-knappen intryckt och behöver inte ens öka vattentrycket utan normal effekt är hur bra som helst.

Hållaren till handduschen är smidig att flytta upp respektive ned genom att hålla in en lättillgänglig knapp med lagom motstånd som sitter på baksidan. En stor skillnad från vårt senaste duschset som skruvades åt antingen alldeles för hårt eller löst vilket resulterade i att den till slut blev värdelös.

En skräck har länge varit att jag ska bli en sådan där husägare/förälder som står utanför badrummet när barnen duschar och hojtar att de måste duscha snabbare - stäng av vattnet när du tvålar in dig - sänk värmen - det är dyyyyrt! Jag har själv haft det, typ, så och avskydde att duscha eftersom jag mest frös.

Med ECO-funktionen kan jag låta barnen sitta på duschgolvet och värma sig en stund utan att stressa över kostnaden eftersom det är så uppenbart att Natura inte drar lika mycket vatten som andra duschmunstycken.

Den enda gången jag inte har ECO-funktionen är när jag sköljer ur balsam ur mitt långa hår, då vill jag ha en kraftigare stråle. Barnen använder enbart ECO.

Den rymliga tvålkoppen sitter högt upp och är perfekt att förvara rakhyvlar och annat smått som barnen inte bör nå. Kroken använder vi till den golvmatta/handduk som vi torkar golvet med efter duschen, mycket praktiskt.

Vi har mycket hög kalkhalt där vi bor och det brukar yttra sig med vita avlagringar. Natura visar inga som helst spår av kalk, varken på munstycket eller ens blandaren. Det beror med all säkerhet på att det sitter en mycket effektiv antikalksil i duschhuvudet.

Förutom de tidigare nämnda fördelarna så tycker jag att hela setet är riktigt snyggt. En sober design med rena linjer. Själva slangen är fint kromfärgad och känns fräschare än den klassiska vita och det finns inga fula delar som kan rosta.

Oras Natura har tidigare vunnit Bäst-i-test i tidningen Vi i villa och jag kan verkligen förstå varför.

Vi är otroligt nöjda med Oras Natura och rekommenderar den helhjärtat till alla som vill duscha lika bekvämt som vanligt men en hel del smartare.

Oras Natura hittar du bland annat hos Tretti.se, Bygghemma.se och Bauhaus.
- vs -

2 kommentarer:

  1. Vilken bra utvärdering! Ska ha denna i åtanke när vi ska byta vårt urusla och billiga duschset inom kort.

    Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!