2013-05-05

Router & shopping...

Förra veckan gick vår router sönder. Sedan dess är det bara min stationära dator som haft tillgång till internet eftersom hela nätverket legat nere. Det har varit långsamt mobilsurfande och allmänna vardagsproblem utan nät. I-landsproblem, jo.

Ungefär en vecka senare dör mitt mailprogram. Där och då får jag lite lätt panik. Allt finns i min gamla Outlook från 2000, jag sparar så mycket för att slippa hålla reda på, anteckna eller komma ihåg på andra sätt. Hur gör man nu? Jag har flera olika mailadresser i Outlook som alla hämtas upp externt så visst får jag mina mail fortsättningsvis men de skickade är liksom borta.

Lite senare stänger min dator ner sig lite som den vill. Jahopp, dags att säkerhetskopiera (om än lite sent) och lägga alla bilder och annat på en extern hårddisk i vårt nätverk. Nej, men just det, då är ju routern ur funktion och flytten måste ske manuellt med USB-minnen. Tidsödande minst sagt.

En bärbar dator är nu beställd och jag ser fram emot att få börja använda den även om jag egentligen är en stationär person. Bekväm kan man säga.

Igår var jag och Stor i stan och shoppade en del, barnens garderober har krympt så det behövdes en fyllas på. Försökte hitta vanliga t-shirts till Liten som nog helst endast går klädd i kortärmat och kortbenat (?!) men det var inte världens enklaste. Bara en massa toppar med Hello Kitty, Mimmi Pigg och andra figurer jag inte vill ha på mina barns kläder. Hittade till slut en enda normal t-shirt utan något annat tryck än text och två med leoparder på. 

Litens första gympadojor är också införskaffade, får se hur de kommer fungera. Gummistövlarna klarar hon inte riktigt av att gå i än.

Imorgon ska jag jobba och med en kropp som mår dåligt och har noll energi kräver det sin förberedande vila. Söndagar är bra på det viset. Vad ska du göra?
- vs -

1 kommentar:

  1. Tråkigt att höra om datorn och t-shirten jakten, det finns verkligen så mycket med hello kitty etc. på. Lite trist :-/

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!