2013-06-24

Min graviditet vecka 14

En ocensurerad veckobok över min pågående graviditet. På måndagar går jag in i en ny vecka så det här handlar om förra veckan.

Vecka 14

Den smärta som tidigare höll sig kring höft, svanskota och bäcken har nu spridit sig till resten av ryggen. Jag har ont hela dagarna och märker att det gör mig extra trött och lättirriterad. Tråkigt är det.

Under min förra graviditet hade jag en första blödning i vecka 14. En blödning som blev till flera och som senare visade sig bero på föreliggande moderkaka (placenta praevia).

"Om man har en så kallad föreliggande moderkaka, det vill säga att moderkakan ligger i vägen för barnet och hindrar passagen genom bäckenet, kan man få en blödning. Om blödningen inte avtar av sig själv eller när man fått en injektion med ett läkemedel som motverkar blödning, görs ett akut kejsarsnitt.
Om barnet inte är fullgånget är det allra bäst om det går att vänta till senare med kejsarsnitt. Blödningen kan också i sig vara så kraftig att den är livshotande för både mamman och barnet om inget görs.
Moderkakans läge kan kontrolleras med en ultraljudsundersökning."
Källa: 1177.se
Naturligtvis kollar jag, precis som alla andra som någon gång fått missfall eller andra komplikationer under sin graviditet, om jag blöder varje gång jag är på toaletten. Det är omöjligt att låta bli.

Får resultatet på mina TSH-värden och enligt det ska jag i fortsättningen äta 150 mg Levaxin/dag (normalt äter jag 100 mg/dag). Samma mängd som under förra graviditeten så mina värden verkar ha stabiliserats sig. Nästa kontroll sker om två veckor.

På torsdag den här veckan kommer den, blödningen. Den är liten och försvinner efter en dag men den är ändå där. Den här gången ömmar det på vänster sida om livmodern och det kan jag inte minnas att jag känt under de andra graviditeterna? Blir ledsen men som min man säger så har det ju gått bra tidigare. Det har gått mer bra fler gånger än det gått illa så vi håller oss positiva.
- vs -

3 kommentarer:

  1. Håller tummarna för att det går bra vännen kram Diana

    SvaraRadera
  2. Jag håller tummarna för dig/er! Har du kollat upp det med en läkare?

    SvaraRadera
  3. Håller tummarna för dig!

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!