2013-07-15

Min graviditet vecka 17

En ocensurerad veckobok över min pågående graviditet. På måndagar går jag in i en ny vecka så det här handlar om veckan som gått.

Vecka 17

Vad snabbt det har gått, snart halvvägs.

En vecka kvar tills det är dags att åka på rutinultraljud i stan. Ser så fram emot det och har bestämt mig för att skippa all oro om vad som skulle kunna visas på kontrollen. Det fungerar för en gångs skull och jag ser bara med nyfikenhet på undersökningen.

Hoppas att det går att se vilket kön bebis har, just för att vi inte tagit reda på det med de andra tre (öppna julklapparna vid midsommar, anyone?) tänkte vi göra det den här gången. Lite nytt och kanske annorlunda att gå igenom en graviditet och veta om det är en liten kille eller tjej som kickar därinne. Lite för att förenkla att hitta på ett namn, något vi har haft väldigt svårt att göra tidigare.

En förmiddag bär och flyttar jag runt en del grejer här hemma, inget överdrivet men det gör att jag under eftermiddagen har sammandragningar, ont i ryggen och känner mig allmänt påverkad. Jag ser det ju som att kroppen/magen talar om att jag inte ska göra sådant. Men av så lite arbete, ska jag behöva känna av det så tydligt? Hur blir det då när magen är riktigt stor?

Magen växer men det gör även resten av mig och det stör mig lite för mycket. 

Den värsta (konstanta) ryggvärken visar sig alltmer sällan och överlag är det här en bra period av graviditeten. Jag har till och med börjat dricka kaffe igen, inte lika mycket som vanligt men någon kopp/dag kan jag dricka utan att må dåligt. Vardagsglädje!
- vs -

2 kommentarer:

  1. Åh vad fort tiden går! Otroligt!
    Håller tummarna för att allt är bra på rul o att ni får veta sort. Kanske en liten Robert S? ;-) kramis!

    SvaraRadera
  2. Hoppas ni får se om det är en flicka eller pojke :) Har nu några namn ni pratar om?

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!