2013-07-24

Min graviditet vecka 18

En ocensurerad veckobok över min pågående graviditet. På måndagar går jag in i en ny vecka så det här handlar om veckan som gått.

Vecka 18

Äntligen dags för ultraljud, i slutet av veckan ska vi dit.

Den allra första kicken som känns från utsidan ah kommit, kul som bara den. jag har sammandragningar ganska ofta, främst på kvällarna och när jag ligger ner i övrigt.

Börjar oroa mig för förlossningen, mest för vad jag ska ta mig till med Liten. Jag vill inte vara ifrån henne över natten men det antar jag att jag måste. åtminstone en natt. Tänk om det går snabbare än snabbast och vi inte hinner lämna Liten hos farmor och farfar i lugn och ro? Tror nästan att jag hellre förlöser bebis utan min man så att han kan vara med Liten. Säger jag nu...

De två stora barnen oroar jag mig inte för, de skulle klara att vara ensamma hemma några timmar utan större problem men Liten, hon är ju så liten.

Sen själva förlossningen, den undviker jag att tänka på ett tag till.

Ultraljudet var riktigt roligt. En rar barnmorska som berättade mycket och detaljerat, alla organ fanns på plats och jag känner ingen som helst oro. Det är en otroligt befriande känsla som jag hoppas stannar resten av graviditeten.

Moderkakan låg långt upp så det finns ingen risk för placenta praevia, allt toppen helt enkelt. Är grymt tacksam och glad att den lille killen verkar ha det bra.

Under eftermiddagen efter ultraljudet hade jag ont i magen, som att huden utanpå sträcktes och det ömmade när jag stod upp. Troligen en kombination av den grundliga undersökningen och bilresan.

- vs -

1 kommentar:

  1. Hur gammal är liten?

    Jag låg inte inne nån natt alls nu när jag fick ingrid. Förlossningen var snabb och enkel (över på mindre än en timme) så efter 6 timmar for jag hem. "Borta bra men hemma bäst" var nog det jag kände där på förlossningen, haha!

    Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!