2013-08-14

Drottningssylt med syltsocker

Min absoluta favoritsylt, den som passar till det mesta, är Drottningssylt. Den består av blåbär och hallon men jag läste någonstans att det från början även var smultron i syltblandningen. Numer blir jag glad om jag lyckas fylla ett strå med smultron så att göra sylt på de eftertraktade bären känns inte rätt.
Drottningssylt

1 Liter Hallon
3/4 Liter Blåbär
1 kg Syltsocker

Koka blåbären med ½ dl vatten i några minuter tillsätt sedan hallon och socker. Rör om och låt koka i ca 5 min, häll sedan sylten i värmda glasburkar och förslut väl. Om burkarna är fyllda till bredden och väl förslutna håller sig sylten minst ett år i rumstemperatur, länge i kylskåp.

En del väljer att ha lika delar blåbär och hallon men jag vill gärna ha lite mer hallonsmak och tar därför mindre blåbär. Det är bara att prova sig fram till sin egen favorit, gott och enkelt är det i vilket fall!
- vs -

1 kommentar:

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!